Kamu Şefleri Özlük ve Mali Haklarının Mücadelesini Veriyor

Kamu Şefleri Özlük ve Mali Haklarının Mücadelesini Veriyor
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan Kamu Şefleri 3600 ek gösterge talebi ile ilgili taleplerini ilgililere duyurmak için 2022 Ocak ayının son günlerinde sosyal medya platformlarında özellikle Twitter da örgütlenmeye başlamış, twitter da düzenlenen HASHTAG etkinliklerinde ilgili kurum ve kişileri etiketleyerek bu platformda defalarca gündem olmuşlardır. Daha sonra bu sosyal örgütlenme CİMER, Kamu Denetçiliği, TBMM, ilgili Bakanlıklara resmi dilekçe başvuruları ile devam etmiştir.

2022 Nisan ayında, bir dönem Kamu Şefleri Derneğinin kuruculuğunu yapan ve büyük bir özveri ile dernek çalışmalarını yürüten Emir KAZAK Bey in girişimleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Dr. Ertuğrul SOYSAL ziyaret edilmiş, kendisine Kamu Şefleri ’nin 3600 ek gösterge talebini içeren bir rapor sunulmuştur.

Yıllardan beri Kamunun Hiyerarşik yapısında, yönetim hizmetleri grubundaki pozisyonları görmezden gelinen Kamu Şefleri, her geçen gün özlük ve mali haklar bakımından büyük kayıplara uğramış, aynı işi yapan farklı kurumlardaki şefler arasında azımsanmayacak şekilde ücret adaletsizliği ortaya çıkmıştır. Kendileri ile birlikte Yönetim Hizmetleri grubunda yer alan Şube Müdürleri ile aralarındaki ücret farkı açılmış, maiyetinde çalışan memur ile aralarındaki ücret farkı iyice daralmıştır. 

Yukarıda sadece bir kısmı ifade edilen sorunlarla ilgili talepler, şefler tarafından gerek yazılı olarak gerekse üyesi bulundukları sendikalar ziyaret edilerek dile getirilmiş, ancak sendikalar tarafından taleplerine duyarsız kalınmış ve üye oldukları sendikalar tarafından kendilerine sahip çıkılmamış, kendilerine karşı uygulanan haksız düzenlemeler tepki gösterilmemiştir. Bunun üzerine Kamu Şefleri, sadece kendi özlük ve mali haklarının mücadelesi için sendikalardan bağımsız olarak önce sosyal medyada örgütlenmiş daha sonra kendilerinin düzenlemiş oldukları başvuru dilekçelerini sosyal medyadan birbirlerine ulaştırmış, yetkili makamlara başvurular yapılmıştır.

Özverili bir şekilde yürütülen bu çalışmalara ek olarak, TBMM nin tatilde olması nedeniyle şu günlerde seçim bölgelerinde bulunan milletvekilleri ve siyasi partilerin il teşkilatları ziyaret edilmekte, Şeflerin sorunlarını içeren raporlar sunulmakta ve ilgili kişilerle karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunulmaktadır.
Son olarak; Kamu şefleri TBMM nin açılacağı ilk günlerde bütün illerden şeflerin yüksek oranda katılımı ile Ankara da taleplerini dile getirmek amacı ile bir basın açıklaması, daha sonrasında oluşturulacak heyetler ile siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcılarının ziyaret edilerek, taleplerin iletilmesi planlamaktadır.

Görünen o ki, resmi bir kimliği olmamasına rağmen büyük bir özveri ile hak arama mücadelesi veren Kamu Şefleri, başta 3600 ek gösterge ve sonrasında diğer özlük ve mali haklarının kazanımlarını elde edinceye kadar bu mücadelelerine devam edecekler.

TÜM KAMU ŞEFLERİ DAYANIŞMA GRUBU

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum