Kamu şeflerine 3600 ek gösterge verilmesi Çalışma Bakanına soruldu

Kamu şeflerine 3600 ek gösterge verilmesi Çalışma Bakanına soruldu
Kamu şeflerine 3600 ek gösterge verilmesi Çalışma Bakanına soruldu

Kamuda çalışan şeflerin 3600 ek göstergeden faydalanmasına ilişkin soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MESLİSİ BAŞKANLIĞINA 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ve talep ederim. Süleyman Bülbül Aydın Milletvekili 

Devlet Memurları Kanunu ile bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 6. Maddesinde “Genel İdare Hizmetleri Sinifina” haiz tüm yöneticiler ve bazı alt meslek grupları 3600 ek göstergeden yararlanırken, 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre taşra teşkilatı yöneticilerinden sayılan “Şefler” bu iyileştirici düzenlemelerde kapsam dışı bırakılmışlardır. 
Bu bağlamda; 
1. Kamuoyuna, Devlet Memurları Kanunu ile bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereği tüm meslek gruplarının düzenleme kapsamına alınacağı haberleri yansımasına rağmen kamuda çalışan şeflerin düzenleme kapsamına alınmama sebebi nedir? 
2. Güncel şartlara uyum sağlaması amacıyla kamuda çalışan şeflerin 3600 ek göstergeden faydalanması yönünde bir çalışma yapılacak mıdır? 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum