Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci'den memurlara 12 maddelik talep

Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci'den memurlara 12 maddelik talep
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kamu çalışanlarının beklenti ve taleplerini açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kamu çalışanlarının beklenti ve taleplerini açıkladı.

1- BİR TORBA YASADA KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN HAZIRLANMALI

Patenti Türkiye Kamu-Sen’e ait olan Memur Paketinin bir an önce hazırlanarak TBMM’ye sunulması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Kahveci, çözüm bekleyen bir çok sorunun bu paketle birlikte sonuca ulaşacağını kaydetti. Kahveci, “Toplu sözleşme masasında sıklıkla dile getirdiğimiz Memur paketi söylemimiz kamu çalışanları nezdinde ciddi karşılık bulmuştur. Bir çok konuda hazırlanan torba kanunlara bir yenisi de kamu görevlilerimiz için eklenebilir.

Memur paketi çözüm bekleyen bir çok konuyu rahatlıkla halledebilecek ve çalışanların yüzünü güldürecektir.

2-KAMUDAKİ TÜM SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINMALIDIR

Bu paket içindeki en önemli başlıklardan birisi, sözleşmeli personeldir. Sözleşmeli personelin durumu ortada. Sözleşmeliler perişan, aile hayatları yok, çocukları bir yerde kendileri bir yerde. Bu Pazar günü yine onların sesine ses olmak için Ankara’da eylem yapacağız. Bu feryatların artık duyulması lazım.  Yaşananlar trajediye dönüşüyor, derhal gerekli adımlar atılmalı. 2011 ve 2013 yılında sözleşmeli personele kadro verildi yine verilebilir. Yöneticinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bir kamu görevlisinin verimliliği olmaz. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te hayatına son veren Saadet Öğretmeni hepiniz biliyorsunuz. Mobbingin bizi getirdiği nokta bu olayda bir kez daha kendini göstermiştir. Memur paketinin içine yerleştirilecek bu düzenlemeyle sorunu kökten çözebiliriz.

Farklı istihdam politikaları çalışma barışını zedeliyor. Onlarca istihdam modelini anlamak mümkün değil. Sözleşmeli istihdamla verimliliği artıramazsınız. Parçalanan aileler ortadan kalksın artık. Bu insanlar çözüm bekliyor. Adı ne olursa olsun bu sözleşmeliliği sonlandıralım 

3-BELEDİYELERDE YAŞANANLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Belediyelerdeki sözleşmeliler gündemimizde. 31 Aralık tarihi itibariyle mesaj gidiyor çalışanlara ve iş akitleri fesh ediliyor. Yazıktır bu insanlara. Keyfiyetle insanlar işsiz bırakılabilir mi? Ciddi manada sıkıntı var bu konuda. Türkiye Kamu-Sen olarak bu yaşananların takipçisiyiz.

4-REFAH PAYI VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Biz bu paketin içinde, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılmasını istiyoruz. Çalışırken aldıkları maaşları emekliye ayrılınca alamayan ve mağdur olan insanların sorunu çözülsün istiyoruz. İnsanlar gelirleri düşeceği için, yaşam standartlarında ciddi sorunlar yaşayacakları için  emekli olmayı erteliyorlar.  Memur emeklilerinin maaşları ile ilgili ciddi sorunlar var. Bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmelidir.

Refah payı ve büyümeden pay yeniden gündeme alınmalıdır. 2003 yılından beri bu konu gündemden düştü. Madem büyüyoruz o zaman büyümeden kamu çalışanları da nasiplensin.

5-EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ ARTIK KAÇINILMAZ BİR ZORUNLULUKTUR

3600 ek gösterge konusunda artık adım atılmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının sözü var ve insanlar umutla bekliyor. Bu söz yere düşürülmemelidir. Tabi burada beklentimiz, sadece dört meslek gurubu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir düzenleme yapılması yönündedir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda çalışmamızı yapıp TBMM’ye verdik. Bu çalışma üzerinden gayet hakkaniyetli bir ek gösterge düzenlemesi yapılabilir.

6-KAMU ÇALIŞANLARINA BAYRAM İKRAMİYESİ TALEBİMİZ SON DERECE MAKULDÜR

Emeklilerimize yılda iki defa bayram ikramiyesi verilmesi gayet olumlu bir gelişmedir. Ancak, kamuda ikramiye almayan tek kesim memurlar kaldı. Yılda iki defa bayram ikramiyesi talebimiz karşılanmalı. Memurun yüzü güldürülmelidir. Emin olun verilecek bu ikramiye çarşıya, pazara katkı sağlayacak, ekonomiye de yeni bir soluk getirecektir.

7-BU KPDK’DA YARDIMCI HİZMETLİLERE MÜJDE VERELİM

Yardımcı hizmetliler konusu çözülmeli. Gelin bu KPDK’da bu işi karara bağlayalım. Bu insanların beklentilerine cevap verilmeli. Bu insanlara sorumluk verildiyse kadrosu da verilsin. Memuriyet haklarından kısıtlanmış durumdalar, ek göstergeleri yok, tayin hakları farklı. Eğitimleri ne olursa olsun belli bir derecenin üzerine çıkarmıyorlar. Bu adaletsizlik bir an önce giderilmeli.

8-KAMU ÇALIŞANLARININ VERGİ DİLİMİ YÜZDE 15 OLARAK SABİTLENMELİ

Vergi dilimleri konusunda artık ciddi adımlar atılmalı, memurun vergi dilimi yüzde 15’e sabitlenmelidir. Türkiye’nin vergi rekortmeni memurlardır emin olun. Dengeli ve adaletli bir vergi sistemi olmalı. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınması gerekirken ne yazık ki bu olmuyor. Kamu çalışanları maaşları cebine girmeden vergilerini ödüyorlar. Talebimiz kamu çalışanlarının vergi dilimleri yüzde 15 olarak sabitlensin. Bu düzenleme yapılmalı, vergi dilimi konusu artık gündemden düşürülmelidir.

9-TALEBİMİZ; ADALET, HAKKANİYET, LİYAKAT VE EHLİYET

Liyakat ve ehliyet konusu herkesin ağzında ama uygulamada hiçbir şey yok. Türkiye Kamu-Sen olarak Mülakata cepheden karşıyız. Adam kayırmacılığın ceremesini 2016 yılındaki hain darbe girişiminde hep birlikte gördük. Mülakat kul hakkı demektir. Mülakat kesinlikle kaldırılmalıdır. 90 puan alan insana 10 puan vererek sözlü sınavda eliyorsunuz. Bunu hangi vicdan kabul eder? Yeni bir yönetici atama sistemi getirilmeli hatta bir yönetici akademisi kurulmalıdır.

Adaletsizlik ve hakkaniyetsizlik had safhada. Kamu çalışanlarının hakları gasp ediliyor. Yazılı sınavda çok yüksek puan alanlar sözlüde başarısız oluyor. Böyle bir şey olabilir mi? Herkes emeğinin karşılığını yani hakkını alsın bizim isteğimiz budur. Kamuda ünvan değişikliği sonatları da belli bir takvime bağlanmalıdır. İnsanların yıllarca beklemesinin kime ne faydası var 

10-ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERİN TALEPLERİ SONUCA ULAŞMALI

Üniversiteli işçiler umutla ve sabırla bekliyorlar. Bu konuda eskiden karar alındı ama hala ortada bir şey yok. Eğer yapılmayacaksa bu insanlara umut verilmemeli. Üniversiteli işçiler bir statü değişikliği talep ediyorlar ve herhangi bir mali külfeti de yok.

11-4-C’den 4-B’ye geçenlerin yaşadıkları sıkıntıları yakından takip ediyoruz. 43 yaşında emekliliğe zorlamak doğru değil.

12-Tüm çalışanlar açısından bakıldığında fiili hizmet meselesi yeniden gözden geçirilmelidir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum