Kamu- Sen'den memurlara 22 maddelik talep!

Kamu- Sen'den memurlara 22 maddelik talep!
7. Olağan Genel Kurulumuzun açılışında konuşan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci memurlarla ilgili 22 maddelik talepte bulundu

1- Maaşlara, gerçekleşen enflasyonun üzerinde zam yapmak, refah payı uygulamasını hayata geçirmek ve enflasyon farkı oluşması durumunda aylık mahsuplaşma yapmaktan geçmektedir. 

2- Memur maaşlarının yaklaşık dörtte birini oluşturan ek ödemenin, denge tazminatı adıyla kazanımlara eklenmesi, 

3- Aylık 167 TL’ye denk gelen toplu sözleşme ikramiyesi,

4- Kamu çalışanlarına ilave bir derece verilmesi, 

5- Vekil imamların ve yüzbinlerce sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi..Gündemimizin ilk sırasında, kırmızıçizgimiz olan memurluk güvencesinin korunması, geçici personel, vekil, sözleşmeli, idari hizmet sözleşmeli gibi istihdam biçimlerinin kaldırılması bulunuyor. 

6- Sicil ve disiplin affı, 

7- Zorunlu tasarruf ve KEY hesaplarında biriken paraların hak sahiplerine ödenmesi

8- Esnek istihdama karşıyız. Sözleşmeli istihdamına son verilmeli, güvencesiz istihdam gündemden çıkarılmalıdır.  

9- Ekonomik gelişmeler karşısında maaş zamları yeterli değil. Buradan bir kere daha ifade ediyorum: Mutlak surette refah payı uygulamasına geçilmeli, enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır. 

10- Ek ödeme, aile yardımı, doğum yardımı, nöbet ücreti gibi maaş dışı ödemelere ayrıca artış yapılmalıdır

11- 4/C’den 4/B’ye geçen çalışanlarımızın sorunlarını çözmek için mücadelemiz sürecek.  

12- Yardımcı hizmetlilerimizi asla unutmadık, daima gündemde tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. 

13- 3600 ek gösterge, bütün memurların uzun yıllardan gelen beklentisi ve belli meslek gruplarından öteye, toptan ele alınarak kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor.  Bu konuda yaptığımız çalışmamızdan mutlaka faydalanılsın istiyoruz.  Sayın Bakanım, yapılacak düzenlemelerde müdürler, müdür yardımcıları, şefler, merkez taşra ayrımına tabi tutulanlarla kurum içi yükselme sınavıyla gelen uzmanlar, idareci konumundaki kamu görevlileri, denetmenler, avukatlar, ek gösterge uygulamasından hiç faydalanamayan teknisyen yardımcısı, şoför gibi Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personel ve hiyerarşik denge unutulmamalıdır. 

14- Özellikle liyakat konusu, bizim için son derece önemli.  Biz her memurun hak ettiği göreve gelmesi için adil bir sistem kurulmasını istiyoruz. 

15- Görevde yükselme sınavlarının düzenli olarak yapılmasını istiyoruz. 

16- Bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması ve emekli maaşlarının yükseltilmesi için mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. 

17- Bayram ikramiyesi talebimizden asla vaz geçmeyeceğiz. 

18- Enflasyonun hızla yükseldiği bu günlerde enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılmasının ve memur ve emeklilere refah payı verilmesinin zorunlu olduğuna inanıyoruz. 

19- Ek ders ve nöbet ücretlerinin yükseltilmesi, fazla mesai sisteminin adaletli bir yapıya dönüştürülmesi, 

20- Ek ödemelerdeki aksaklıkların giderilmesi,

21- Döner sermayenin yeniden düzenlenmesi, 

22- Kreş ve gündüz bakım evleri gündemimizde olacak.  

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum