Kamu-Sen'den sözleşmeli üyelerine bireysel dava açma kararı

Kamu-Sen'den sözleşmeli üyelerine bireysel dava açma kararı
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Önder Kahveci imzası ile Sendika Genel Merkezlerine gönderdiği yazıda, süreli sözleşmeli çalışan kurumlarda tüm süresiz sözleşmelilerin, süreli olup 3+1 e dahil olması için üyelerine bireysel dava açma kararı aldığı belirtti.

SENDİKA GENEL MERKEZLERİNE

Bilindiği üzere 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilen personelin kadroya geçirilmesi amacıyla; bazı kurumlarda çalışan sözleşmeli personel içi, Kanun/Kanun Hükmünde kararname ile düzenleme yapılmıştır.

Ancak, ilgili yasal düzenlemelerin idarelerce farklı değerlendirilmesi nedeniyşe, süreli olarak görev yapan sözleşmeli personel kadroya geçme imkanından faydalanmaktayken, süresiz sözleşmeli persone; bu imkan , eşitlik ve hakkaniyet ilkelerine aykırı olarak tanınmaktadır. Bu konu ile ilgili yargı kararları oluşmaya başlamıştır.

Belirtilen hususla ilgili; bilgi notu şartları uyan sözleşmeli personelin idari dava açmak üzere kuruma başvuru dilekçesi örneği, örnek yargı kararları ile, konunun esastan çözümü amacıyla Konfederasyonumuzun Yasama Organı nezdinde girişimlerini ifade etmek üzere oluşturulan Konfederasyonumuz raporu ektedir.

Bilgi ve gereğini rica ederim

Önder Kahveci

Genel Başkan

Bu karar üzerine sitemize ulaşan diğer sözleşmeli personeller, bu karar uygulansa bile halen aşağıdaki iki sorunun devam edeceğini belirtti:

1-696 KHK ile ismen 4/B olan özelleştirme mağduru personelin durumu ne olacak?

2-Çalıştığı kurumda süreli sözleşmeli çalışmayan personelin durumu ne olacak?

ÇÖZÜM 4/B STATUSUNUN TAMAMEN KALDIRILMASIDIR..!

Kamubiz.com ÖZEL
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum