Kamu Sen'den Yardımcı Hizmetler Sınıfı Açıklaması! YHS Personeli Üvey Evlat Muamelesi Görüyor!

Kamu Sen'den Yardımcı Hizmetler Sınıfı Açıklaması! YHS Personeli Üvey Evlat Muamelesi Görüyor!
2021 yılının son Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Kasım ayı toplantısına katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yardımcı hizmetler sınıf çalışanalrının üvey evlat muamelesi gördüklerini ve ek gösterge hakkından faydalanamadıklarını söyledi. Genel Başkan Kahveci ayrıca, YHS personelinin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi gerektiğine değindi.

Türkiye Kamu Sen, 2021 yılı Kasım KPDK toplantısında Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için taleplerini açıkladı.

YARDIMCI HİZMETLİLERİN SESİ ARTIK DUYULMALIDIR

Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personel olarak görev yapan memurlar 657 sayılı Kanun hükümlerine göre çalıştırıldıkları halde aynı kanun hükümlerine göre çalışan diğer memurlara nispetle büyük bir ayrımcılığa maruz bırakılmaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personel ek gösterge hakkından faydalanamamaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil personelin eğitim seviyesi ne olursa olsun üst derecelerde bu sınıf için açılmış kadro bulunmamakta, 657 sayılı Kanunun 67. maddesi de kadro durumuna bağlı olarak derece yükselmesi yapılmasını öngördüğünden, öğrenim durumlarıyla eş değer derecelere yükselmeleri mümkün olamamaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil personel, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerinin dışında tutulmakta, bu nedenle yer değiştirme konusunda da büyük belirsizlikler ve sorunlar yaşanmakta, aileler parçalanmakta, yardımcı hizmetliler üvey evlat muamelesi görmektedir.    

Bütün bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer alan personelin gerek mali haklarının gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil personelin büyük çoğunluğu idari hizmetlerde, masa başı işlerde görevlendirilmektedir.  Fiiliyatta zaten mevcut olan bu durumun yasal bir zemine taşınması, çalışma hayatında karşı karşıya kalınan bu hukuki ayrımcılığın giderilmesi amacıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi gerekmektedir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
25 Yorum