Kamu Sen: Memurların alım gücü düştü! Enflasyon farkı her ay maaşlara yansıtılsın

Kamu Sen: Memurların alım gücü düştü! Enflasyon farkı her ay maaşlara yansıtılsın
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara ilişkin sosyal medya hesabında açıklamada bulundu.

1- Ar-Ge Merkezimiz bu ayki yoksulluk sınırı çalışmasına göre, Mart ayında 4 kişilik ailenin zorunlu harcamaları %6,12 oranında yükseldi ve 13 bin 466 TL’ye ulaştı.Memurlarımıza 6 ay için zam oranı %7,5 iken üç ayda gelinen nokta, alım gücünün ne denli düştüğünü de ortaya koyuyor

2- Dünyadaki gelişmelere bakıldığında, siyasi ve askeri belirsizlikler nedeniyle artan enerji fiyatları,gıdaya erişimin güçleşmesi, küresel ısınma yüzünden tarımsal üretimde yaşanan düşüş gibi etkenler bir süre daha dünyada yüksek enflasyonla karşı karşıya kalacağımızı gösteriyor

3-Bu durumu telafi etmenin 2 yolu var: 1.’si maaşları gerçek enflasyon rakamlarının ve ekonomik büyüme oranlarının üzerinde artırarak refah payı uygulamasına geçmek; 2.’si ise dönem başında yapılan zammın üzerine enflasyon farkını her ay maaşlara yansıtarak alım gücünü korumak.

4-Maalesef yetkili konfederasyon tüm uyarılarımıza rağmen geçen yıl toplu sözleşmede gerçeklerden uzak bir maaş artışına imza attı ve refah payı önerimiz hayata geçirilmedi.

5-Şimdi yapılacak tek bir şey kalıyor o da her ay gerçekleşen enflasyonu doğrudan memur ve emekli maaşlarına yansıtmak ve maaşlardaki erimeyi durdurmak.

6- Yetkililer bir an önce önerimizi dikkate alıp hayata geçirmeli, enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalı. Çalışanları enflasyona ezdirmeyelim, alım gücünü daha fazla düşürmeyelim.

Önder Kahveci
Kamusen Genel Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum