Kamuda, en düşük tazminat, en düşük zam ve en düşük gösterge hep Yardımcı Hizmetlere reva görüldü! Seçimden önce kaldırılsın..

Kamuda, en düşük tazminat, en düşük zam ve en düşük gösterge hep Yardımcı Hizmetlere reva görüldü! Seçimden önce kaldırılsın..
Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Savdes-Sen YHS’nin kaldırılması için imza kampanyası başlattı…

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (Savdes-Sen) Genel Başkanı Tuncay Cengiz ve beraberindeki heyet gazetemizin Ankara Bürosu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Cengiz, sendikalarının Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılması için başlattıkları imza kampanyası ile ilgili bilgi verdi.

YHS STATÜSÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL SORUNLAR İLE BOĞUŞUYOR
Kamu çalışanları arasında, çalışma koşulları ve özlük haklar konusunda en çok sorun yaşayan sınıfın Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nda çalışan 100 binden fazla personelin olduğunu belirten Cengiz, “Kamuda, en düşük özel ve ek özel hizmet tazminatı, en düşük iş güçlüğü zammı, en düşük temininde güçlük zammı, en düşük ek gösterge ve en düşük tazminat yansıtma oranı hep Yardımcı Hizmetler Sınıfına reva görülmüştür” dedi.

İMZA KAMPANYAMIZ 16 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK
Başlattıkları imza kampanyası ile ilgili bilgi veren Cengiz, şunları kaydetti: “15 Ağustos-16 Eylül 2022 tarihleri arasında imza kampanyası başlatılmış olup, kampanyanın 81 il ve KKTC’de görevli tüm devlet memurları, aileleri ve halkımızın desteği ile yürütülmesi planlanmaktadır. Ankara Kızılay’daki Güvenpark’ta imza kampanyası için çadır kurmak üzere Ankara Valiliğinden izin istenmiştir. İzin alınmasını müteakip çadır kurulumu gerçekleştirilecektir. Hedef, 1.100.000 imza olup, toplanan imzalar 19 Eylül 2022 ila 05 Ekim 2022 tarihleri arasında dosya olarak Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti genel merkezlerine sunulacaktır.”

milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
26 Yorum