Kamuda Meslek Kodu Mağduru 4/D'li Personeller

Kamuda Meslek Kodu Mağduru 4/D'li Personeller
Kamuda Meslek Kodu Mağduru 4/D'li Personeller

KAMUOYUNA DUYURULUR!!

Bizler MESLEK KODU MAĞDURLARI yız.

Kamuda 4/D 696 KHK lı+ işkur sürekli işçi olarak çalışmaktayız. Tüm kamu kurumlarında biz varız. Yüz binlerce mağdur kişiden oluşan büyük bir kitleyiz.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

2022 yasama yılı sonu itibari ile TBMM'de torba kanun çalışmalarinin hız kazandığı bu aylarda mağduriyetimiz ÇSGB ve çeşitli platformlarda paylaşılmaktadır.

Giderilmesinde Mali açıdan yük getirmeyecek olan bu mağduriyetimizin yapılacak olan ilk torba kanunla düzeltilmesini veya *acil* Kamu Çerçeve Protokolünün 9. maddesine istinaden düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.
Bu düzenlemenin yapilmasi çalışma hayatı gündeminin rahatlaması anlaminda son derece faydali olacaktır diye düşünmekteyiz.

Bizim mağduriyetimiz şu ;

Bizler , tüm kamu kurum ve kuruluşlarında veri giriş , otomasyon , bilgisayar , teknik birim , bilgi işlem , büro , ofis..vs. gibi işleri yapmaktayız .
Ancak meslek kodlarımız hiç bizimle alakası olmayan bir biçimde temizlik , bakım elemanı, güvenlik , şoför gibi kadrolarda gösterildi.
Bizler bu işleri yapmadık.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daha önce birkaç kez kurumlara meslek kodlarının, yapılan işe göre güncellenmesi yönünde yazı göndermesine rağmen bizim kurumlar meslek kodlarımızı düzeltmediler.

Kurumların hatalı uygulamalarından dolayı bizler mağdur edildik ve şimdi bizleri temizlik, bakım elemanı, güvenlik, şoför gibi kadrolara çekmek istiyorlar.
Hatta bazı arkadaşlarımız zorla görevlerinden çektirildiler.  Kalan arkadaşlar da büyük bir baskı altında ve mobbing uygulanıyor .

Psikolojimiz bozuldu , aile hayatımız alt üst oldu , sağlık sorunları yaşamaya başladık , mutsuz bir kitle olduk.

Yüzbinlerce mağdur kişiler olarak talebimiz şudur ;

Kurumlarda ,kuruluşlarda yaptığımız iş ne ise meslek kodumuz da aynı olsun . Mesela veri giriş işi yapıyorsak meslek kodumuz da veri giriş olarak güncellensin .
Ayrıca zorla görevinden çektirilen arkadaşlar da tekrar asli görevine getirilsin ve onların da meslek kodu , yaptığı işe göre  uygun şekilde güncellensin istiyoruz.

MESLEK KODU MAĞDURLARI

Saygılarımızla Arz Ederiz

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.