Kamuda sosyolog maaşları 2021 ne kadar?

Kamuda sosyolog maaşları 2021 ne kadar?
Teknik hizmetler sınıfında Devlette sosyolog maaşları 2021 zamlı ne kadar? Üniversitelerin sosyoloji bölümünden mezun olan ve kamuda sosyolog olarak yeni işe başlayanların maaşı 2021 de ne kadar arttı? İşte her derecede 2021 sosyolog maaşları

SOSYOLOGLAR 2021 YILINDA NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamında “Sosyolog” kadro unvanlı personel de istihdam edilmektedir.

Diğer teknik lisansiyerlere göre maaş ve ek göstergelerinin daha düşük olmasından yakınan Sosyologlar, 1 inci derece kadroda yararlanabildikleri 2200 ek göstergenin 3600 seviyesine çıkarılmasını istemektedirler.

Öte yandan, genellikle memuriyete 8/1 seviyesinden başlayan diğer teknik lisansiyerlerin aksine “Sosyolog” unvanlı olanlar 9/1 seviyesinden memuriyete girmekte, ayrıca kalkınmada öncelikli yerlerde görev yaptıklarında yararlandıkları ek özel hizmet tazminatının miktarı da diğer teknik lisansiyerlere göre daha az olmaktadır.

Güncel maaşları

Lisans mezunu olarak Sosyolog unvanlı kadrolarda görev yapan her derece/kademe ve kıdem yılındaki Devlet memurlarının, 2021 yılının ilk yarısında aylık net maaşlarının %15 vergi dilimi itibariyle ne kadar olacağı konusunda, hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablodaki aylık net maaş tutarları, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuk yardımından yararlanmayan personele göre hesaplanmıştır.

Sosyolog kadrosunda olanların net maaşı (2021 yılı ilk 6 ayında)


NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışmadığı) ve çocuk yardımından yararlanmayan personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

*Çalışılan kurumlardan kaynaklı sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri ile zam ve tazminat farklılıkları dikkate alınmamıştır.

*Hizmet bölgelerinden kaynaklı ek özel hizmet tazminatı farklılıkları dikkate alınmamıştır.

*Sendika aidatı ve BES kesintileri ile toplu sözleşme ikramiyesi ve yabancı dil tazminatı ödemeleri hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*Tabloda hizmet süreleri 13 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.

*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.