Kamuda sözleşmeli personel iken 2008'den sonra kadrolu memur olanların durumu

Kamuda sözleşmeli personel iken 2008'den sonra kadrolu memur olanların durumu
Kamuda sözleşmeli personel iken 2008'den sonra kadrolu memur olanların durumu

KAMUDA SÖZLEŞMELİ PERSONEL İKEN 2008'DEN SONRA  KADROLU MEMUR OLANLARIN BU GEÇİŞLERİ DE OLUMSUZ

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Geçici personel iken veya kamuda taşeron işçisi iken güya 2018'de kadroya geçirilenler gibi kamuda sözleşmeli personel iken 4924 sayılı Kanun ile 2011 ve 6495 sayılı Kanun ile 2015 yıllarında 657’ye tabi memur kadrolarına geçirilenlerin durumları da olumsuz.

Çoğu farkında değil belki ama Ekim 2008’den sonra ilk defa memur dolayısıyla 4/c sigortalısı olanlar 5434 sayılı Kanuna tabi Emekli Sandığı iştirakçisi sayılmadıklarından emeklilikte çok zarar ediyorlar. Kadroları gelse bile kadroya geçmeden devam etseler daha yüksek emekli aylığı alacaklar iken böyle daha düşük bir emekli aylığına sahip oluyorlar.

Bu kapsamda olanlar baksınlar bakalım kadroya geçmeden önce ve sonra prime esas matrahlarına, kadroya geçmeden öncekiler mi fazla yoksa kadroya geçtikten sonrakiler mi? Nitekim bu matrahlara göre aylık alacaklarından zaten bunlar önemli.

Şevket Tezel/ Sosyal Güvenlik Müşaviri

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.