Kamuda yardımcı hizmetler sınıfı ve 4/b sözleşmeli memurluk kaldırılmalı!

Kamuda yardımcı hizmetler sınıfı ve 4/b sözleşmeli memurluk kaldırılmalı!
2019 yılı 5 . dönem toplu sözleşme masasında konuşulacaklara ilişkin açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin Yılancı, Kamuda yardımcı hizmetler sınıfı ve sözleşmeli 4/b istihdamının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin Yılancı, “Kamuda sözleşmeli istihdamının sonlandırılması gerekmektedir. Aynı iş, aynı emeğin karşılığında farklı ücret ve farklı haklara sahip personeller mağdur olmaktadır. Sözleşmeli personelin kariyer planlaması yapması ve geleceğe dair hedef belirmesi mümkün değil. Yetenekli ve üstün vasıflara sahip olmasına rağmen sözleşmeli personelin kariyer planlaması yapması ve geleceğe dair hedef belirmesi mümkün değil. Bu da çalışanların yeteneklerinin körelmesi demektir. 

Kamuda görevli vasıflı personelin kendini geliştirmesinin önü açılmalı” ifadelerini kullandı.  Yardımcı hizmetler sınıfı ise kullanım süresini doldurduğunu belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin YılancıA, “1965 yılından kalma kanunun eseri olan yardımcı hizmetlerde çalışanlar mağdur olmaktadır” değerlendirmesinde bulundu. Yılancı, “Hiçbir hakkı bulunmayan yaklaşık 105 bin Yardımcı Hizmet Sınıfı çalışanları, eskiden ortaokul mezunlarından oluşuyordu. Artık yükseköğrenim görmüş hatta 2 diploma sahibi olanlar bile var. Eğitimli vasıflı personellerden oluşan Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalı, bu personeller Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilmeli. 2. Sınıf kamu personeli uygulaması son bulmalı” diye konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
36 Yorum