Kamudaki sözleşmeli personeli ilgilendiren soru önergesi TBMM'de

Kamudaki sözleşmeli personeli ilgilendiren soru önergesi TBMM'de
Kurumlarda görev yapan sözleşmeli personelin sorunlarının çözümüne ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 8/1/2021 İsmail KONCUK /Adana Milletvekili 

Devleti yönetirken adalet ve liyakatin ön planda tutulması gerekir, aksi tutum kaosa neden olunmaktadır. Farklı kadrolaştırma sorunu çözülmeden sözleşmelilerin problemleri bitmez. Kurumlar arasında bir koordinasyon olmadığı da çok açık, bu konuda sözleşmelilerin her fırsatta tepki göstermekte sorunlarını gündeme getirmektedirler. Yasama ve yürütme gücünü elinde bulunduran iktidar tarafından bunun çözümsüzlüğe dönüştürülmesi ise anlaşılır değildir. 

Bu bağlamda; 

1. 2002'den bu yana çalışma hayatı öyle karmaşık hale gelmiştir ki, kurumlar arası uyum bile kalmamıştır. Kurumlar arası geçişte yaşanan haksızların ortadan kaldırılması ve sözleşmelilerin mağduriyetinin giderilmesi için; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalışmanız neden bulunmamaktadır? 

2. Bu konuda yıllardır düzenleme bekleyen, “bir türlü aile birliğini sağlamayan sözleşmeli personeli” daha ne kadar mağdur edeceksiniz? 

3. Anayasa Madde 41- "Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar.” Bu maddeye göre Devleti yönetirken adaleti ön planda tuttuğunuza inanıyorsanız, sözleşmelilerin taleplerini çözmek için "somut” adımı ne zaman atacaksınız?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.