Kamudaki Sürekli İşçilere 500 TL Pandemi Ödemesi ve Bayram Harçlığı

Kamudaki Sürekli İşçilere 500 TL Pandemi Ödemesi ve Bayram Harçlığı
Öz-Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet SERT 2022 yılında pandeminin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Tüm Üyelerine 500 TL Pandemi Ödemesi yapma kararı aldıklarını açıkladı. Öz Sağlık-İş Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Devlet Sert’in sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini sevindiren müjdelerine sahne oldu. Çalışma hayatıyla ilgili çok önemli mesajlar veren Devlet Sert, üyelerin hakkını, hukukunu koruma ve onların maddi / manevi sorunlarını giderme adına da müjdeli haber ve kararları

Sendikaların genel kurul ortamları

Genel Kurul konuşmasında emekçilerle ilgili çok önemli değerlendirmeler yapan Devlet Sert’in konuşmasının bu bölümü şöyle: 

Sendikaların Genel Kurulları, hem geçmiş dönemin bir muhasebesini, hem de gelecek döneme yönelik sendikal bir projeksiyon yapıldığı demokratik ortamlardır.

Buradan gelecek döneme ilişkin olarak Genel Kurulumuzda alacağımız bazı kararları ve sağlık ve sosyal hizmet işçisi adına taleplerimizi kısa bir şekilde dile getirmek istiyorum:

Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak öncelikle;

-Geleceğe umutla, güvenle bakan bir ülke, kanın gözyaşının olmadığı bir dünya istiyoruz.

-Emekçilerin alın terine önem verildiği, kimsenin yatağa aç girmediği, işsizlikle, hayat pahalılığı ile hiçbir gencin umudunun sönmediği bir yaşam istiyoruz.

-Terörün olmadığı, herkesin kendini güvende hissettiği, anaların gözyaşı dökmediği bir ortamda yaşamak istiyoruz.

-İş kazalarının minimuma indirildiği çalışma ortamları istiyoruz.

-Özlük, sosyal ve mali haklarda herkesin görevine, eğitimine, vasıflarına uygun bir sistem, çalışma barışını bozmayan uygulamalar istiyoruz.

-Kadınların, kadınlık onuruyla saygı gördüğü, şiddete uğramadığı, analık ve emekçi kimliği ile öne çıktığı bir ülke istiyoruz.

-Engelliler başta olmak üzere dezavantajlı tüm kesimlerin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayacakları iş ortamları istiyoruz.

-Oyun ve eğitim çağında çocukların fabrika ve sokaklarda emeklerinin sömürülmediği bir ülke ve dünya istiyoruz.

-Örgütlenmenin kayıt dışı çalışma ile tehdit edilmediği bir ülke istiyoruz

Öte yandan yine bizler;

-Kamu yönetimi düzeninin güçlendirilmesini, sosyal refah politikalarının daha da geliştirilmesini istiyoruz.

-Kıdem tazminatının yeni güvencelerle güçlendirilmesini, insan onuruna yakışır bir asgari ücretin çok acil bir şekilde belirlenmesini istiyoruz.

-6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun demokratik ve özgür sendikacılığı güçlendirecek şekilde güncellenmesini istiyoruz.

-4857 Sayılı İş Kanunu hükümlerinin yenilenmesini ve etkin şekilde uygulanmasını talep ediyoruz.

Kendi iş kolumuzla ilgili olarak;

-696 sayılı khk ile geçişi yapılan işçilerin çalışma usul ve esaslarının belirlenmesini, uygulamada birliğin sağlanması amacıyla yeni düzenlemeler yapılmasını istiyoruz.

696 Sayılı KHK’nın ürettiği 

-Zorunlu emeklilik, 

-Tayin becayiş yasağı,

-Ev tipi çalışma uyumsuzluğu, 

-Görev tanımı ve görevde yükselme gibi sorunların bir an önce mağduriyetleri sona erdirecek şekilde çözümlenmesini istiyoruz.

-Kamu ve özel sektör dahil diğer sağlık ve sosyal hizmetlerde çalışanların sendikal örgütlülüğünün artırılması ve TİS imkanı sağlanmasını bekliyoruz.

-696 Sayılı KHK ile kadro alanların haricinde, kapsam dışı kalan işçilerin bir an önce daimi işçi statüsünde istihdam edilmelerini istiyoruz.

-Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Üniversite Hastaneleri’nde görev yapan 696 Sayılı KHK’lı üyelerimizin başka işlerde çalıştırılmamalarını, kendi görev tanımları içerisinde çalıştırılmalarını istiyoruz.

-Yine  696 Sayılı  KHK ile istihdam edilen üyelerimizin, ihale şartnameleri ile çalıştıkları dönemlerdeki asgari ücretin yüzde fazlasına çalışmaları uygulamasına geri döndürülmesini, bu konudaki  çifte standardın sona erdirilmesini istiyoruz.

-Sağlık Bakanlığı İşletme Toplu İş Sözleşmemizde gece dönemi için %35 zamlı ücretin Bakanlıkça kabul edilmesine rağmen, daha sonra yazılan bir yazı ile TİS uygulamasının durdurulmasını kabul etmiyor, bu yanlıştan acilen geri dönülmesini istiyoruz.

Genel hatlarıyla tekrar ifade etmek gerekirse şimdiye kadar olduğu gibi yeni dönemde de;

• Öz Sağlık-İş, “hakkın ve haklının yeri” merkezli sendikal anlayışını güçlendirecektir.

• Öz Sağlık-İş “sayısal” olarak büyümeye, “değer” olarak güçlenmeye devam edecektir.

• Uluslararası sendikal iş birliği ve dayanışma, Öz Sağlık-İş’in yine önceliklerinden olacaktır. 

• Öz Sağlık-İş evrensel sendikacılık ilkelerini takip ederken, kendi yerli-milli-ilkeli sendikacılık anlayışından taviz vermeyecektir.

MÜJDE: Pandemi ödemesi ve bayram harçlığı

Sizlerin kazanımlarını korumak, artırmak, yeni kazanımlarla karşınızda olmak sendikacılık ilkelerimizin başında geliyor.

Ancak konuşmamın başında belirttiğim gibi biz yeni bir sendikal anlayışı, Türk çalışma hayatına hâkim kılma adına yoğun bir çabanın içerisindeyiz.

Bugün burada bu çabamızın getirdiği müjdelerden birini daha açıklamak istiyorum.

Biliyorsunuz yaklaşık 2 yıldır tüm dünyanın mücadele ettiği Covid 19 pandemisi ile sizler en ön saflarda mücadele ettiniz. Herkesin kaçtığı, kimselerin yanaşmadığı hastaların temizliğini yaptınız, yemeğini yedirdiniz, nakillerini gerçekleştirdiniz. Karantinalı nöbetlere valizlerle gittiniz, haftalarca ailelerinizden çocuklarınızdan uzak, işyerlerinizde yatıp kalktınız.

Çok büyük fedakarlık yaptınız ve halen de yapıyorsunuz. 

Hakkınız asla ödenmez.

Ama Sendika olarak, yönetim olarak bu fedakarlığınızın karşılığı olmasa da, imkanlarımız dahilinde siz pandeminin kahramanlarına, çam sakızı çoban armağanı kabilinden bir PANDEMİ ÖDEMESİ yapacağız.

2022 yılında bütün üyelerimize 500 lira tutarında bir ödeme için karar almış bulunmaktayız. Buna ilişkin detayları daha sonra sendikamızın web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyuracağız.

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Üniversite Hastaneleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği birimlerinde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet 

Ve biz de buradan hareketle bir sefere mahsus olmak üzere 2022 yılında, 200 BİN ÜYEMİZE RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ “BAYRAM HARÇLIĞI” verilmesi kararını aldık.

2022 yılı içerisinde Genel Merkez bütçesinden Ramazan Bayramında 50 milyon Lira, Kurban Bayramı’nda 50 milyon lira olmak üzere tam 100 milyon lira, yani eski para ile 100 Trilyon lirayı 200 bin üyemize bayram harçlıkları vermek için ayırmış bulunuyoruz.

Beşikten mezara kadar sağlık ve sosyal hizmetin sunulduğu her alanın kahramanı, pandeminin kahramanı siz üyelerimize hayırlı uğurlu olsun.
ankhaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum