Keyfi cezalar verenin yanına kar kalmamalı

Keyfi cezalar verenin yanına kar kalmamalı
Manevi İlkeli ve Liyakatli Sendikalar (MİL-SEN) Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel yaptığı yazılı açıklamada ;

Memurlarla ilgili olup yargıdan dönen (disiplin) cezaları dosyalarının yargı giderleri cezayı veren disiplin amirine rücu edilmesi gerektiğini belirtti.

Yücel, kamu çalışanlarına verilen adalet ve objektiflikten uzak olup " Ben yaptım oldu " mantığıyla hareket eden, özelliklede geçmişlerinde sendikal  hüviyet barındırın, idareci olduktan sonra ise kendilerini sendikalarından bir türlü arındıramayan bazı amirler tarafından şantaj,mobing,gözdağı aracı olarak keyfi bir şekilde verilen disiplin cezaları nedeniyle mağduriyetler oluşmaktadır.

Bu şekilde haksız ceza aldıklarına inanan kamu çalışanlarının yargıya başvurması ve haklı bulunmaları halinde, idarenin kaybetmiş olduğu davaların yargı giderlerinin kurum bütçeleri tarafından yani milletin cebinden ödenmektedir.Bu tür dava dosyalarının sayısı çok çok fazladır.

İNSANLARIN ONURUNU RENCİDE ETMEK BU KADAR KOLAY OLMAMALI

Disiplin amirleri tarafından verilmiş olan ve yargıya taşınan idari disiplin cezalarında hukuka uyarlılık görülmeyen dosyalarla ilgili kurum tarafından ödenmekte olan tüm yargılama giderlerinin sorumlu disiplin amirlerinden rücu edilmelidir.
Böylece kurum disiplin amirleri daha adil olmak zorunda kalacak, keyfi cezalar verilmesinden imtina edilecek ve bu tür dosyaların azalması ile yargı birimlerinin iş yükleri de bir nebze hafiflemiş olacaktır.

Yücel, açıklamasının sonunda geçtiğimiz günlerde İzmir'in Çeşme ilçesinde, bir komiser yardımcısının güneş gözlüğünün çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, şüpheliler arasında bulunan 21 yıllık polis memuru 46 yaşındaki İsmail Zeybek, ifadesinin alınması ve evinde arama yapılmasını gururuna yediremeyip, başına dayadığı tabancayı ateşleyerek yaşamına son vermesinden son derece üzüntü duyduğunu belirterek acılı aileye ve Türk polis teşkilatına başsağlığı diledi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.