Lisans mezunlarına 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfına 1600 ek gösterge kanun teklifi

Lisans mezunlarına 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfına 1600 ek gösterge kanun teklifi
TBMM'ye sunulan kanun teklif ile, lisans mezunu bütün memurların ek göstergesinin 3600, yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurların da ek göstergesinin 1600 olarak belirlenmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifim gerekçesi ile birlikte ilişikte sunulmuştur. Gereğini arz ederim.Ömer Faruk GERGERLİOĞLU/Kocaeli Milletvekili 

GEREKÇE 
Covid-19 pandemisi sebebiyle Türkiye'de pek çok alanda aksamalar yaşanmaktadır. Ekonomik krizle gerektiği gibi mücadele edilememesi ve hazinenin vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verememesi sebebiyle dar gelirli vatandaşlarımız günden güne ezilmektedir. Uzunca bir süredir Memurlara söz verilen 3600 ek gösterge halen çıkarılmamıştır. Türk Lirası sadece son 1 yıl içerisinde Dolara karşı %25 değer kaybetmiştir. 

Hükümetin üzerine düşen şey insanların ekmekleriyle ilgili umudu seçim malzemesi yapmak değil bir an önce verdikleri sözü yerine getirmeleridir. 3600 Ek Göstergenin söz verildiği günden bugüne kadar geçen dönem dikkate alındığında açıkça söylemek lazım ki ek gösterge bile Memuru rahatlatmaktan uzaktır. 

2021 Ocak ayında planlanan maaş zammı en düşük derece memur emeklişinin maaşını 2.717 TL'den 2.812 TL'ye çıkarmaktadır. En düşük memur emeklisinin maaşına 2021 Ocak'ta 95 TL zam planlanmaktadır. Bu maaş zammı bu durumdayken Altın 10 ay içerisinde ne kadar zamlanmış bakmamız gerekirse “1 Ocak 2020'de Altın gramı 290 TL civarındayken 30 Kasım 2020 tarihinde 446 TL civarında satılmaktadır.” Aradaki fark 156 TL'dir. 1 Ocak 2020 'de Dolar 5.94 iken en düşük emekli memur maaşı ile 457 Dolar alınabiliyorken, bugünkü kur 1 Ocak 2021'de de geçerli olursa, memurun zamlı maaşı ile 360 Dolar alabilecek. Bu göstergeler bile bırakın emeklilerin ezilmesini onları enflasyon karşısında un ufak eden bir ekonomi anlayışı ile karşı karşıya olduğumuzu bize gösteriyor. 
Bu amaçla söz konusu “Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” hazırlanmıştır. 

MADDE GEREKÇESİ
MADDE 1 – Bu madde ile lisans mezunu bütün memurların ek göstergesi 3600 yardımcı hizmetler statüsünde çalışan memurlarında ek göstergesi 1600 olarak belirlenmiştir. 
MADDE 2 - Yürürlük maddesidir.
MADDE 3 – Yürütme maddesidir.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum