Maaş alırken değil, harcanırken vergiye dönüştü!

Maaş alırken değil, harcanırken vergiye dönüştü!
Kamu çalışanlarının harcadığı emek karşılığında hak ettikleri maaşların daha ceplerine girmeden vergi ile kesintiye uğraması son derece haksız bir uygulamadır.

Şöyle ki bir memur hesabına yatan maaşı ile gidipte Paris'te Venedik'te tatil yapmıyor.

Mahallesi'ndeki Markete, bakkala giderek gıda ihtiyacını alıyor, mobilyacıdan eşyasını, giyim mağazasından kıyafetini alıyor. Beyaz eşyacısından züccaciyesine kadar ihtiyacı olan alış verişini yapıyor. Telefon, elektirik, doğal gaz ve su faturasını ödüyor. Tüm bu alış verişlerinde devlete başta KDV olmak üzere bir takım isimler altında belli oranlarda vergisini ödüyor.

Tüm bu harcamalarında vergi ödemesi yapan kamu çalışanının birde alın terinin karşılığı olan maaşı daha cebine girmeden vergi kesintisine tabi olması adil olmayan haksız bir uygulamadır.

Nitekim bir Hadis-i şerifte Peygamberimiz şöyle buyurmuştur.

"İşçiye ücretini alın teri kurumadan veriniz."

Bu alın terinin karşılığı olan ücretten vergi olarak kesinti yapmak çalışana haksızlıktır.

Bu nedenle Manevi İlkeli ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu Mil-Sen olarak her zaman kamu çalışanlarının yanında olup maaşlardan kesilen vergilerin kaldırılmasını istiyoruz.

Ve diyoruz ki,

Maaş alınırken değil, harcanırken vergiye dönüşür..

Yılmaz SARIÇAMLIK
Mil Bayındır Sen Sakarya İl Bşk Yrd

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.