Maaş promosyonları bankaların kasasına terkedilmemeli!

Maaş promosyonları bankaların kasasına terkedilmemeli!

Güncellenmeyen ne kaldı?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Kamu çalışanlarının banka maaş promosyonları kaldı. Öğretmenlerin, polislerin, sağlıkçıların velhasıl kamuda çalışan memurların, üniversite çalışanlarının banka maaş promosyonları hala güncellenmedi. Bankalar enflasyona bağlı olarak yapılan maaş artışlarındaki farkı promosyonlara yansıtmıyor, tek taraflı kar amacı güdüyor, hak gaspına neden oluyor.

Enflasyona bağlı olarak teneffüs ettiğimiz hava haricinde fiyatı güncellenmeyen ne kaldı? Hayatımızı devam ettirebilmek için temel ihtiyaçlardan başlayarak hayatın tüm kademesi fiyat güncellemesi halinde…

Market raflarında etiketler, elektrik-su-telefon-doğalgaz faturaları, yakıt istasyonlarındaki fiyat göstergeleri, kitap-kırtasiye, giyim-ayakkabı, sağlık malzemeleri, ilaç faturaları, hastane-eczane kesintileri, servis-okul giderleri, konut-kira fiyatları, pazar-giyim tutarları, araç-ulaşım fiyatları, vergiler... öyle bir hızla güncelleniyor ki yetişemiyoruz.

Cüzdanımıza girenler neden bu kadar hızlı ve eşit oranda güncellenmiyor?

Maaşlar ve banka maaş promosyonları neden güncellenmiyor?

Bankalar il ve ilçe bazında kurumlarla ihale usulü promosyon anlaşması yaptılar ancak ülke ekonomisinde yaşanan olağan dışı değişmelerle enflasyon da ani bir şekilde yüksek oranda zıplama yaptı. Enflasyona bağlı olarak da maaşlarda artış oldu.

Ancak bankalar maaşlardaki artışları ve paranın alım gücündeki düşüşü halen görmezden gelip, önceki yıllarda yapılan banka promosyon anlaşmalarına bağlı kalıp, promosyonları güncellemeye yanaşmıyorlar.

Bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarında her zaman olduğu gibi en fazla olumsuz etkilenenler Milli Eğitim çalışanları ne yazık ki…

Eğitim çalışanlarının maaş ve ek ders ücretlerini kasalarında değerlendirerek kar sağlayan bankalar, bu kazançların asıl sahibi olan eğitim çalışanlarını mağdur etmektedir.

Bankalar, banka promosyonları karşılığında kasada bekletme süresi hakkı elde ederken, maaş sahiplerini düşük promosyonla mağdur etmektedir.

Maaş promosyonları bankaların değil, maaş sahiplerinin hakkıdır. Ancak bankalar bunu anlamamış olmalı ki mevcut düzenlemeyle maaş promosyonları; maaş sahiplerinin değil, bankaların hesabında kalmaktadır.

Talebimizdir! Tüm bankalarla yapılan maaş promosyonları feshedilsin. Enflasyona bağlı olarak yapılan maaş artışları ve gelecekte yapılacak olan maaş artışları dikkate alınarak banka promosyonları güncellensin.

Banka promosyon anlaşmaları çalışanların hak kaybına, bankaların kar amacına hizmet eden bir anlaşma olmaktan çıkarılsın.

Bu talebimizin hayata geçmesi için banka promosyonlarını imzalayan tarafların bir an önce harekete geçmesini çalışanların mağduriyetinin giderilmesi yönünde, gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.

Kadriye Demirel/Eğitimci Yazar

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.