Maliye Bakanı Lütfü Elvan'dan 4/B'li Sözleşmeli Personele Kadro Açıklaması

Maliye Bakanı Lütfü Elvan'dan 4/B'li Sözleşmeli Personele Kadro Açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM'de kamudaki 4/B'li sözleşmeli memurların tayin ve diğer sorunları ile kadro konusunda açıklamada bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi geçtiğimiz gün görüşüldü. TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında 4/B'li kamu personellerinin sorunları gündeme geldi. Konuyu komisyonda gündeme getiren milletvekilleri şu soruları Bakan Lütfi Elvan'a yönlendirdi:

Oktay Gaytancıoğlu: "2021 yılı için ne kadar öğretmen alımı yapılacak? -özellikle önümüzdeki hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor- Atanamayan öğretmenlerimize bir müjdeniz olacak mı? 4/B’li, lisans mezunu, sözleşmeli hemşireleri kadroya alacak mısınız?" 

Erhan Usta: "4/B’de çok ciddi sıkıntı var, yaklaşık 400 bin çalışanımız var. Bunlar KPSS’yle işe girmişler, fakat çakılı kadro gibi bir şey yani işte yedi yıldan beri hiçbir şekilde yerlerinden kıpırdayamıyorlar. Bu çocuklar evlenemiyor, evlenmiş olanlar ayrılıyor, intihar edenler v ar. Yani hakikaten bu 21. yüzyılda olacak iş değil. Bir de işin daha kötüsü, bazı kurumlarda bu çözüldü, bazı kurumlarda hiçbir sorun yok ama birçok kurumda bu sorun var. Artı, daha sonra alınanların bir kısmı 3+1 kapsamında yani 3+1 yıl çalışanlar normal statülerine geçiyorlar ama dediğim gibi, geçemeyen 400 bine yakın insan var. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor, bu konuda bir şey yapacak mısınız?"

BAKAN'DAN CEVAP GELDİ

4/B'li personeller için gelen soruya Bakan Lütfi Elvan şu şekilde yanıt verdi:

"4/B’lilere yönelik bir soru soruldu. Bizim, açıkçası, 2021 yılı programımızda bu noktada şu anda herhangi bir çalışmamız söz konusu değil ama tabii, arkadaşlarımız tekrar bakabilirler, gözden geçirebilirler, tekrar değerlendirebiliriz ve buna yönelik olarak da net bir şekilde size cevabımızı iletebiliriz arkadaşlar."

Bu açıklamasında Bakan Elvan, 4/B'li personeller için henüz bir çalışma olmadığını söyledi.
kamubülteni

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum