Maliye Bakanı'na sözleşmeli 4/B ve 4/D personel hakkında önerge sunuldu

Maliye Bakanı'na sözleşmeli 4/B ve 4/D personel hakkında önerge sunuldu
Kamuda çalışan 4/B ve 696 sayılı KHK ile taşerondan 4/D kadrosuna geçen işçilerin tayin ve görevlendirme sorunlarına ilişkin soru önergesi Maliye Bakanı Lütfü Elvan'a sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi ELVAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. (11.03.2021) Hüseyin ÖRS /Trabzon Milletvekili 

Anayasa'nın 41'inci maddesi der ki: "Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar." 

Kamuda çalışan süresiz sözleşmeli işçilerimizin özlük hakları, statüleri, maaşları, maaş artışlarındaki düzensizlikler, sendikal hakları, aile birliğinin bozulmaması adına görevlendirme ve tayin haklarının toplu iş sözleşmesine dâhil edilmemesi gibi pek çok sorunu vardır. Bu durumdaki işçilerimizin sorun, talep ve şikâyetleri zaman zaman basına yansımakta ve milletvekillerine de ulaşmaktadır. 

Konu ile ilgili olarak; AK PARTİ Grup Başkan Vekili Sayın Cahit ÖZKAN, 2021 Ocak ayında katıldığı bir televizyon programında süresiz sözleşmeli personelin yaşadığı sorunların çözümü için Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde bir çalışma yürütüldüğüne ilişkin; "Sözleşmeli personelimiz belirli bir süre çakılı kadro anlayışıyla çalıştığı için personeller aileleriyle bulaşamıyor, eş durumu tayininden yararlanamıyor, özlük hakları noktasında da bazı sıkıntılar yaşıyor. Bazı birimlerde, bakanlıklarda çalışma yaptık ama bunu sadece bir bakanlık nezdinde değil, bütün bakanlıklar, bütün kamu personeli nezdinde yeknesak bir düzenlemeyle çözümünü öngörmek üzere Maliye Bakanlığı nezdinde bir çalışma yürütülüyor.” açıklamasını yapmıştır. 

Bu çerçevede; 

1- Süresiz sözleşmeli ve çakılı kadro mağduru olan işçilerimizin aile birliğinin sağlanması adına eş durumu tayin ve görevlendirme hususunda Bakanlığınızca yapılan bir çalışma ya da düzenleme var mıdır? 

2- Var ise, Bakanlığınızca yapılan bu çalışmalar ne aşamadadır? 

3- Kamuda çalışan 4-B ve 696 KHK ile taşerondan 4-D kadrosuna geçen işçilerin tayin ve görevlendirme sorunlarına ilişkin Bakanlığınızca yapıldığı söylenen çalışmalarda ilgili kurum 
ya da STK'larının görüşleri alınmış mıdır? 

4- İlgili çalışma işçilerin tayin ve görevlendirme sorunlarından başka düzenlemeleri de içermekte midir? İçermekte ise bu düzenlemeler nelerdir? 

5- Bakanlığınızca yürütülen bu çalışmalara ilişkin bir çalışma takvimi var mıdır? Söz konusu sorunlar ne zaman çözüme kavuşturulacaktır?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum