MEB Müfettiş Yardımcılığı Sınavına Bu Öğretmeneler Başvuru Yapamayacak!

MEB Müfettiş Yardımcılığı Sınavına Bu Öğretmeneler Başvuru Yapamayacak!
Müfettiş Yardımcılığı Sınavında Bilişim Teknoloji Öğretmenleri Yok mu Sayıldı? Klavuzda başvuru yapabilecek branşlar arasında bilişim teknolojileri branşının yer almaması mağduriyete yol açtı.

Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının  4 Nisan 2022 tarihinde yayınladığı Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı duyurusunda 35 yaşının altında olmak, ve en az 8 yıllık öğretmen olmak şartı getirildi ve  26 branştan toplam 750 müfettiş yardımcısı alınacağı duyuruldu.  Mesleki ve teknik eğitime atamaya esas alanlardaki tüm branşlara da başvuru hakkı sağlanmış ve kontenjan verilmiş oldu. Bakanlığın yaptığı sınav duyurusunda da “Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan,  35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek” ibaresine yer verildi. Ancak resmi gazetede yayınlanan mevcut duyuruya göre bilişim teknolojileri öğretmenleri fiili durumda bu alanların dışında kaldığı için mağduriyet yaşayacaklarını düşünüyor bu konudaki muallaklığın giderilerek kendi alanlarına da kontenjan ayrılmasını talep ediyorlar. 

Sitemize ulaşan Bilişim Teknolojisi öğretmenleri "Biz bunun sehven oluşan bir durum olduğunu düşünüyor ve bir an önce düzeltileceğini umut ediyoruz. Tüm branşlarda öğretmen alımı yapılırken meb de şu an ortaokul ve liselerde görevli yaklaşık 17 bin bilişim öğretmeninin görevde yükselmesinin önüne geçecek teknik bir aksaklığın giderileceğini düşünüyoruz. Bilişim çağında yöneticilik sözlü mülakat sınavında değerlendirme kriterlerinden bir tanesi olan bilimsel ve teknolojik gelişimlere açık olarak değerlendirilirken bilişim öğretmenlerinin bu alanın dışında tutulmasının hiçbir mantıklı gerekçesi bulunmamaktadır." diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler. 

MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim ÇELİKin klazuzdaki bu eksikliği gidermesi ve klavuzu düzeltmesi bekleniyor. 
ajanskamu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum