MEB Okul Güvenlikleri Sürekli İş Güvencesi İstiyor

MEB Okul Güvenlikleri Sürekli İş Güvencesi İstiyor
Okullarda çalışan Özel Güvenlik görevlileri TYP kapsamında İŞKUR tarafından işe alınıp Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda dokuz ay süre ile çalıştırılıyorlar ve asgari ücret alıyorlar. Okullarda çalışan Özel Güvenlik görevlileri 2 yıl TYP kapsamında çalışabiliyorlar bu süre dolduktan sonra yeniden TYP programında görev alamıyorlar.

TYP’ li olarak çalışan Okul Güvenlikleri yıllardır, TYP genelgesine düzenleme getirilmesini talep ediyorlar. Çalışanın çalışma isteği yılda 8 toplamda 24 ayla Sınırlanmamalı. 5188 sayılı yasada geçen hiçbir hak kullanılmamaktadır. İŞKUR TYP de geçen sözleşmede hiçbir hak yoktur. Modern kölelik sistemi ile Okul Güvenlik görevlilerinin hakları  gasp edildiğini ifade ettiler. TYP’ li olarak Çalışan Özel Güvenlik Görevlileri yıllardır mağdur edildiklerini ifade ederek Güvenliğin Okullarda önem arz ettiğini sürekli olarak çalışmaları gerektiğini ifade ederek,  TBMM’de komisyonlarda bekleyen 2 / 3048 no’lu Kanun teklifinin kabul edilmesini onaylanmasını istediklerini ifade ettiler.

Okul güvenlikleri telegram grubundan birleşerek seslerini kamuoyuna duyurmaya çalıştilar ve türkiyenin gündeminde ilk siralara kadar yerleştiler . 16 Temmuz 2021 de çay tvde bir televizyon yayinina katilan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk  okul güvenlikleri ile ilgili bakanliklarin bu aşmada bir çalişmalari oldugunu ve yakin zamanda genel bir çözüm üretileceğini söylemiştir bu haberden sonra gözler bakanliklara çevrildi.

Okul Güvenlik Görevlileri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum