Memur 3600 Ek Gösterge, Zam ve Kadro İstiyor!

Memur 3600 Ek Gösterge, Zam ve Kadro İstiyor!
Memur, 2 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşmeyi bekliyor ve 3600 ek gösterge, maaş zammı ve kadro istiyor...

4 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen 500’ü aşkın talep ile masaya oturacak.

122 ANA MADDE, 500'DEN FAZLA TEKLİF

Hükümet ve memur arasında 2 Ağustos itibarıyla başlayacak olan ve milyonlarca memur ve emeklisini ilgilendiren 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme sürecinde memur tarafı masaya yüzlerce teklif ile oturacak. 122 ana maddeden oluşan teklif paketinde 500’den fazla talep yer aldı.

ZAM VE KADRO ÖNE ÇIKIYOR
Öne çıkan en önemli maddeler ise memur maaşlarına istenilen zam ile 4/B ve 4/C’lilerin kadro talebi oldu. Memur tarafı hazırladığı teklif paketinde, 2020 yılı için yüzde 21, 2023 yılı için ise yüzde 17 zam isteyerek toplamda yüzde 38 oranında bir talepte bulundu. Refah payından da ilk yıl için yüzde 3, ikinci yıl içinde yüzde 3 pay isteyen memur tarafı ayrıca 5’inci Dönem Toplu Sözleşme kaynaklı maaş ve ücret kayıplarının giderilmesi içinde 600 TL seyyanen zam istendi.

EK GÖSTERGE SÖZÜNÜN TUTULMASI İSTENECEK
Teklif paketinde hükümetin söz verdiği ancak halen adım atmadığı 3600 Ek Gösterge talebi de yer aldı. Kamu görevlilerinin sınıf, kadro ve unvan ayrımı yapılmaksızın 3600 Ek Gösterge’den faydalanmasını isteyen memur tarafı verilen sözlerin tutulmasını talep etti.

4/B VE 4/C'LİLERİN KADRO TALEBİ
Talepler arasından dikkat çeken kamu görevlilerinin büyük bir kesimi ilgilendiren talep ise kadro talebi oldu. Kamuda sayıları yüz binleri geçen 4/B’li ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesini isteyen memur tarafı, kamuda kadrolu istihdamın haricinde başka bir istihdam biçiminin uygulanmamasını ve iş güvencesinin korunmasını istedi.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum