Memur maaşları 918 lira eridi!

Memur maaşları 918 lira eridi!
Mil Bayındır Sen Sakarya İl Başkan Yardımcısı Yılmaz SARIÇAMLIK: Ortalama 6000 TL maaşı olan bir memurun Mart ayındaki maaş kaybı 918 TL olmuştur.

2022 ilk üç aylık enflasyon yüzde 22.81 çıkmış olup bu enflasyon oranına göre memur ve memur emeklilerinin üç aylık enflasyon farkı yüzde 15.31 olmuştur. Bu rakamlara göre ortalama 6000 TL maaşı olan bir memurun Mart ayındaki maaş kaybı 918 TL olmuştur.

Ve daha Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyonları ile bu maaş kayıpları kümülatif oranlarda Temmuz zammına kadar artarak devam edecektir.

Bizler bu kanayan yaraya bir pansuman olarak enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılması olan Eşel Mobil sisteminin ivedilikle devreye sokulmasını istiyoruz.

Bizler Mil-Sen olarak bir takım sendikalar gibi kümülatif artış hesapları değil memurun gerçeği olan kümülatif kayıpların hesabını yapan ve bununla dertlenip, bunun mücadelesini veren farklı bir sendikayız.

Bizler yetkiliyim diye geçinip "Bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık" deyip sonrada başını kuma gömen sendikalardan değiliz.

Her ne kadar Yetkili Sendika'nın işine gelmesede Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay'ın yaklaşık bir buçuk yıl önce çalışmalarına başladıklarını açıkladığı Memurlara E-Devlet uygulaması üzerinden sendikalara üyelik ve istifa işlemlerini yapmalarına imkan sağlayacak olan 4688 sayılı kanunun 14. ve 16. maddelerinde yapılacak düzenlemeler ivedilikle TBMM GenelKuruluna getirilmelidir.

Birbirlerinden üye kapma, yetkiyi kapma peşinde sürekli didişen iki büyük sendikanın temsilcilerinin memurların menfaatine yönelik ağızlarından arada bir iki kelâm laf çıksada somut bir icraat malesef sergileyememektedirler.

Bunların derdi hizmet değil; üye sayılarını arttırarak,yetki, makam, maaş peşinde saltanat sürmektir.!Hizmet bekleyen memurların için doğru ve güvenli tek adres MİL-SEN dir.

Yılmaz SARIÇAMLIK
Mil Bayındır Sen Sakarya İl Başkan Yardımcısı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum