Memur-Sen'den 3600 ek gösterge için iki önemli talep

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge için iki önemli talep
3600 ek göstergede mayıs sonu için tarih verilmişti. O tarih yaklaşırken 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hız kazandı. Memur-Sen, yapılan görüşmelerde düzenlemenin tüm meslek gruplarını kapsamasını istediğini belirtti.

Herkesin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge için hükümet mayıs ayının son haftası işaret edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge için tekrar tarih gösterdi. Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge çalışmaları mayıs ayında tamamlanacak ve Meclis'e intikal ettirilecek" açıklamasını yapmıştı. Yaklaşan gösterge toplantısı için sendika-bürokrasi düzeyinde trafik hızlandı.

Üçüncü toplantı öncesi ise çalışmalarını tamamlayan Memur-Sen’in talepleri ile ilgili Çalışma Genel Müdürlüğü’nde bir sunum gerçekleştirdi. 

HER MESLEK GRUBUNU KAPSAMASI İSTENİYOR
Hemşirelere 14 Mart’ta verilen müjdenin ardından gözler diğer meslek gruplarına çevrildi. Sendika yetkililerin 3600 ek göstergenin belirli meslek grupları ile sınırlı kalmamasını ve kamuda çalışan her meslek grubunu kapsamasını talep ettiği bakanlığın da bu talebe olumlu baktığı belirtiliyor.

UNVANLARIN KORUNMASI VE YANSITMA ORANI
Maaşlarda olan yansıtma oranı, ek göstergedeki unvanların korunması, 2200-3600 arası ek göstergede olanların arasındaki makasın düzenlenmesinin de yapılan sunumda yer aldığı kaydedildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge konusunda ‘’Ümidimiz mayıs ayında çalışma tamamlanacak ve Meclis’e intikal ettirilecek’’ demişti.
türkiyegazetesi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum