Memur Sen, oransal zam değil seyyanen zam istedi

Memur Sen, oransal zam değil seyyanen zam istedi
Yetkili konfederasyon olan Memur Sen'e bağlı Büro Memur sen, 1 Ocak 20232te oransal zam değil seyyanen zam yapılmasını istedi

Hizmet kolunda 8 bakanlık ve 43 kamu kurumu bulunan Büro memur Sen’den memur maaş zamları ile ilgili dikkat çeken bir öneri geldi.

 Genel Başkan Yusuf Yazgan,  2023’ün ocak ayında geçerli olacak yeni yıl maaş zammı için hükümete çağrıda bulundu.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Yazgan, kamu çalışanlarına aynı oranda zam yapılmasının düşük maaş alanlarla yüksek maaş alanlar arasındaki maaş farkını daha da açtığını söyleyerek "Az alana çok, Çok alana az zam yapılsın önerisinde bulunan Yazgan, maaşlar arasındaki makasın daha fazla açılmaması için seyyanen zam ya da taban aylığa zam yapılmalı” dedi.

 Sendikadan yapılan açıklamada, temmuz ayında yapılan yüzde 41,69 oranındaki zammın memur maaşları arasında ortaya çıkardığı fark örneklerle anlatıldı.


Büro Memur Sen seyyanen zam istedi
Genel başkan Yazgan, maaşlardaki oransal artışın, gelir dağılımında eşitsizliğe sebep olduğunun ve beklentileri karşılayamadığının altını çizdi.

Ocak 2023’te taban aylığa ya da seyyanen zam yapılması gerektiğini vurgulayan Yazgan, “böylece sosyal adalet sağlanır ve düşük maaş alan memurların da motivasyonu artırılmış olur” dedi.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.