Memur ve emekli 6 ay beklemek zorunda kalıyor!

Memur ve emekli 6 ay beklemek zorunda kalıyor!
Kayıplara karşı Eşel-Mobil sistem önerisi. Açıklanan yüksek enflasyon rakamları, vatandaşları zorlarken memur ve emekliler ile ilgili sendikalardan, 6 aylık değil aylık iyileştirme çağrısı geldi

Pandemiden önce başlayan pandemi ile şiddeti artan ardından ise Rusya, Ukrayna savaşı ile birlikte zirveye ulaşan ekonomik kriz enflasyon rakamlarına da yansıdı. TÜİK’e göre Nisan enflasyonu yüzde 7,25 olarak gerçekleşirken yüksek enflasyon rakamları vatandaşların alım gücünü aşağıya çekti. Memur ve emeklilerin yaşadığı hak kayıplarının karşılanması için ise memur sendikalarından dikkat çeken Eşel-Mobil sistem çağrısı geldi.

Son yıllarda enflasyon rakamlarındaki artışın ciddi seviyede olduğuna dikkat çeken Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, yüksek enflasyon verilerinin vatandaşların alım gücünü ciddi seviyede düşürdüğünü vurguladı. Yalçın, “Özellikle enerji, yakıt, emtia ürünleri başta olmak üzere bütün tüketim ürünlerinde yaşanan fiyat artışları, başta kamu görevlilerimiz olmak üzere sabit gelirlilerin alım gücünü ciddi oranda düşürdü, gelir dağılımında adaletsizliği artırdı. Eşel-Mobil sistemi devreye girmelidir. Memur-Sen olarak fiyat istikrarını gerçekleştiren devlet, devletini her koşulda destekleyen millet şeklinde enflasyonla topyekûn mücadele olmalı diyor, bu mücadelede başta kamu görevlileri olmak üzere sabit gelirlilerin alım gücünün korunması gerektiğini bir kez daha yineliyoruz” dedi.

“MEMUR VE EMEKLİ 6 AY BEKLEMEK ZORUNDA KALIYOR”
Vatandaşların her an artan fiyatlara karşı geçim sorununun gözler önünde olduğuna dikkat çeken Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, açıklanan verilerinde durumu gözler önüne serdiğini ifade ederek, “Her ay değil her an temel tüketim maddelerinin fiyatları artmakta, buna karşılık satın alma gücünü kaybeden memur ve emekli 6 ay beklemek zorunda kalıyor. Hükumet memur ve emekli aylıklarına güncelleme yapmalı, vatandaşta oluşan birikmiş enflasyon kayıpları ek düzenleme ile ödenmeli, enflasyon kayıpları aylık Eşel-Mobil sistemi ile karşılanmalıdır” dedi.

“AYLIK OLARAK KARŞILANMAYAN HİÇBİR İYİLEŞTİRME ÇÖZÜM OLMAYACAKTIR”
Toplu sözleşme ile birlikte verilen zamların yüksek enflasyon rakamlarına karşı direnemediğine dikkat çeken Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik-Kamu-İş) Genel Başkanı Mehmet Balık, verilen zamların eridiğini ve memur ve emeklilerin ciddi seviyede alacaklı konuma geldiğini belirterek, “Toplu sözleşmeden ve Cumhurbaşkanı tarafından verilen yüzde 2,5’lik zam ile memurlar maaşlarına yüzde 7,5’lik zam aldı. Fakat alınan bu zam maaşların yattığı ilk ayda eridi. Dolayısıyla memur, enflasyon karşısında çok büyük kayıp yaşadı. Temmuz ayında yapılacak bir iyileştirme 5 aylık kaybı karşılamayacak. Bu kayıpların aylık olarak karşılanması lazım, aylık olarak karşılanmayacak hiçbir iyileştirme çözüm olmayacaktır. Memurların zararına karşı çözüm olarak Eşel-Mobil sistem şarttır” ifadelerini kullandı.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum