Memur ve Emekli Enflasyon Fark Zammı Yüzde 15'e Yaklaştı!

Memur ve Emekli Enflasyon Fark Zammı Yüzde 15'e Yaklaştı!
Mart Ayında Memur ve emeklinin enflasyon farkı yüzde 15'e koşuyor! İTO'nun mart ayı enflasyon rakamları memur ve emeklilere enflasyon farkı ödemesinin bu ay da artacağının göstergesi oldu.

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin gerçekleştirdiği enflasyon anketine göre piyasa katılımcıları Mart ayında yıllık enflasyonun yüzde 61,4 seviyesine yükselmesini bekliyor. 

Ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda gelecek olan enflasyon rakamları memur ve emekliler için enflasyon farkını artıracak.

Piyasa, Mart ayında enflasyonun yeni zirveye çıkacağını öngördü.

BLOOMBERGHT: YÜZDE 5,6 ARTIŞ BEKLİYOR

Katılımcılar bir önceki aya göre artışın ise yüzde 5,6 olacağını öngördü.

AA FİNANS: YÜZDE 5,34 ARTIŞ ÖNGÖRÜYOR

Ekonomistler, martta Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 5,34 artmasını bekliyor

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5,34 artmasını bekliyor.

MAAŞLARDA ENFLASYON FARKI YÜZDE 15'E YAKLAŞACAK

Enflasyon beklentisi dahilinde memur ve memur emeklileri için enflasyon farkı mart ayı itibariyle yüzde 14'ü geçecek. Bu rakama nisan, mayıs ve haziran enflaysonuda eklenerek kesin rakam ortaya çıkacak.

SSK ve Bağ Kur emeklileri için yılın ilk 6 ayı için oluşan enflasyon oranında zam yapılacak. Mart ayı beklentiler dahilinde yüzde 6 ve üzeri gelirse SSK ve Bağ Kur emeklileri için zam oranı yüzde 20'yi aşacak. Bu rakama nisan, mayıs ve haziran ayları enflasyonu eklenecek ve kesin rakam ortaya çıkacak.

YÜZDE 60'I AŞACAK'

Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5,34) göre bir önceki ay yüzde 54,44 olan yıllık enflasyonun yüzde 60,95'e yükseleceği hesaplanıyor.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI ARTACAK

Şubat ayı itibariyle 8,94'lik enflasyon farkı oluştu. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları enflasyonları bu rakama eklenecek ve memur ve memur emeklileri için yılın ilk altı ayı için enflasyon farkı kesinleşecek.

MAAŞ FARKI YÜZDE 14'Ü GEÇECEK

Enflasyon beklentisi dahilinde memur ve memur emeklileri için enflasyon farkı mart ayı itibariyle yüzde 14'ü geçecek.

YÜZDE 60'I AŞACAK'

Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5,34) göre bir önceki ay yüzde 54,44 olan yıllık enflasyonun yüzde 60,95'e yükseleceği hesaplanıyor.

NOT: Mart ayı enflasyon rakamı 4 Nisan 2022 Pazartesi günü TÜİK tarafından açıklanacak

sgkrehberi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.