Memur ve emekli maaş zamları şekillenmeye başladı!

Memur ve emekli maaş zamları şekillenmeye başladı!
TUİK'in Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte memur ve emeklilerin ocak ayında alacakları zam miktarı da şekillenmeye başladı! Buna göre enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 1,46 artarken yıllık bazda yüzde 80,21 oldu.

Memurlar artık rekor enflasyon nedeniyle zor günler geçirirken gözleride maaşlarına gelecek zam haberinde. Ocak ayında yapılacak toplu sözleşmeye ek enflasyon farkı, her ayın 3'ünde açıklanan enflasyon verileriyle birlikte netleşmiş oluyor.

Ekonomideki en kritik veri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2022 enflasyon verisini duyurdu. TÜFE aylık bazda yüzde 1,46 arttı, yıllık enflasyon yüzde 79,60'dan yüzde 80,21'e çıktı. Genel piyasa beklentisi, TÜFE'nin aylık yüzde 3 artacağı ve yıllık TÜFE’nin yüzde 81,65'e ulaşacağı yönündeydi.

TEMMUZ AYI ENFLASYON VERİLERİ NASILDI?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayında tüketici fiyatlarının aylık yüzde 2,37 artışla yıllık yüzde 79,60'ye ulaştığını açıklamıştı.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI

Memur ve emekliler açıklanan enflasyon verilerine göre zam enflasyon farkı alacaklarından, açıklanan veriler oldukça önem arzediyor. Memurlar için bu ay yüzde 1,46'lık bir enflasyon farkı oluşmuş durumda. Temmuz ayında ise yüzde 2,37'lik bir artış söz konusu olmuştu. Memur ve emekliler için şimdiden 3,83'lük bir enflasyon farkı oluşmuş durumda.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum