'Memur ve emekli maaş zamlarında eşel-mobile geçilmeli'

'Memur ve emekli maaş zamlarında eşel-mobile geçilmeli'
Enflasyon farkında eşel-mobile geçilmeli TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarının ardından basın açıklaması gerçekleştiren BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, enflasyon karşısında maaşlarda yaşadığı kayıpları dile getirdi.

TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarının ardından basın açıklaması gerçekleştiren BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, enflasyon karşısında maaşlarda yaşadığı kayıpları dile getirdi.

TÜİK tarafından açıklanan, Mart ayında enflasyon yüzde 5.46 artmıştır. 2022 yılının ilk üç ayında TÜFE artışı ise yüzde 22.81 olurken, Bağımsız araştırma grubu olan ENAGRUP’a (Enflasyon Araştırma Grubu) göre Mart ayı enflasyonu yüzde 11.93, Aralık ayına göre yılın ilk üç aylık enflasyonu ise yüzde 35.7 olarak açıklandı.

MEMUR VE EMEKLİ YÜZDE 15,31 ALACAKLI

Memur ve emeklileri için enflasyon farkının dışında 2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 7,5’lik bir zam verilmişti. Ancak 2022’in ilk 3 ayında yaşanan enflasyon karşısında verilen zammın bir anlamı kalmadı.

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, memurun enflasyon karşısında alacaklı hale düştüğüne dikkat çekerek, “Yılın ilk altı ayı için verilen yüzde 7,5 oranındaki artışın üç katından fazlası erimiş, memur ve emeklileri yüzde 15,31 alacaklı hale gelmiştir. Türk-İş’e göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı Mart ayı için 4 bin 928 TL, yoksulluk sınırı ise 16 bin 52 TL’ye yükselmiştir. Asgari ücret 4 bin 253,40 TL, bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti ise 6 bin 474 TL’dir. Cumhurbaşkanlığı verilerine ortalama emekli aylıkları 2 bin 566,20 TL ile 4 bin 674,40 TL arasında değişmektedir. Emeklilerimiz açlık sınırının memurlarımız ise yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürüyor” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum