Memur ve emekli maaşlarda iyileştirme bekliyor!

Memur ve emekli maaşlarda iyileştirme bekliyor!
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı enflasyonun memur ve memur emeklilerinin kabusu olduğunu söyledi!

Memur ve memur emeklilerinin geçim sıkıntısı içinde olduğunu belirten Taşkın, TÜİK’in açıklamalarının da bunu doğruladığını belirterek, Nisan ayında 7.25 olarak gerçekleşen enflasyonun geçim sıkıntısını artırdığına dikkat çekerek şunları söyledi: 

“TÜİK, Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Nisan ayında enflasyon %7,25 oldu. Enflasyon, bir önceki yılın Aralık ayına göre %31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre %69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre %34,46 artış gerçekleşti. Memur ve memur emeklilerinin 2022 yılının ilk yarısı için aldığı zam, Ocak – Nisan arasındaki enflasyon nedeniyle eriyerek anaparayı da götürdü. 

Memur ve memur emeklileri açısından gıda ve ulaştırmadaki fiyat artışları önemli bir oranı oluşturması açısından önemli. Gıda da %13,38, ulaştırmada ise %105,86’lık fiyat artışının olması hayatı olumsuz etkiledi. Kira giderleri %7,43 arttı. Giyim ve ayakkabının %6,96 artması ile çocuklarını okutmakta zorlanan memur ve memur emeklileri Anayasal hak olan yaşama standartlarının altında geçinme zorluğu yaşıyorlar. Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışan memur ve memur emeklilerinin maaşlarındaki kayıplar her geçen gün artıyor; ancak maaşlarına iyileştirme yapılmıyor, gerileyen maaşlar zorunlu ihtiyaçları karşılayamıyor. Dolayısıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına acil olarak iyileştirme yapılmalı, enflasyon farkları her ay maaşla birlikte verilmelidir. Kamu çalışanlarını ve emeklilerini enflasyona karşı korumak için vergi oranı %15’te sabitlenmeli, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Vakit kaybetmeden eşel mobil sistemine geçilmelidir. Refah payı ve seyyanen zam ertelenmeden gündeme alınmalıdır. Adil bir ücretlendirme politikası uygulanmalıdır. Bunlar yapılırsa kamu çalışanları biraz olsun rahatlayacaklardır. ”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum