Memur ve emekli maaşları için 4 önemli talep!

Memur ve emekli maaşları için 4 önemli talep!
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci memur ve emekli maaşları için 4 önemli çağrıda bulundu.

Kamu-Sen Genel Başkan Önder Kahveci, ek zam ve refah payı uygulaması çağrısını bir kez daha yenileyerek enflasyon farkının da aylık olarak maaşlara yansıtılması gerektiğini söyledi. 

1- EK ZAM VERİMELİDİR

Kahveci, “Ekonomik gelişmeler elbette hepimizin gündeminde. Geride bıraktığımız 6. Dönem Toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen olarak ek zam ve refah payı konusunda son derece ısrarcı olmuştuk. Yaşanan gelişmeler bizim bu konuda öngörümüzün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Elbette sadece ülkemizde değil tüm dünyada bir ekonomik daralma söz konusudur.

2- REFAH PAYI GÜNDEME ALINMALI

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Ülkemizde de yaşanan bu gerçeklerden hareketle kamu görevlerine ek zam ve daha önceki dönemlerde uygulanan refah payının yeniden gündeme alınması talebini bir kez daha Doğu Anadolu Bölgemizden yetkilileri ifade etmek istiyorum. Alım gücünü yükseltilmesi verilecek ek zam ve refah payıyla mümkün olacaktır Bu da doğal olarak çarşı ve pazarın hareketlenmesine yol açacaktır. Kamu görevlerine ve emeklilerimize verilecek bu iyileştirmelerle esnaf ve diğer kesimlerde ekonomik olarak canlanacaktır. 

3- ENFLASYON FARKI AYLIK YANSITILSIN

Ayrıca enflasyon farklarının altı ay sonunda değil aylık olarak maaşlara yansıtılması konusunda da bir talebimiz söz konusudur. Enflasyon farkı zam değildir. Yani eriyen maaşların geç kalmış ve  yeterli olmayan bir telafisidir. Altı ayın sonunda verilen enflasyon farkı sadece dönemsel bir telafi içermektedir biz bunun önüne geçilerek enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasının kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi yönünde olumlu bir adım olacağını vurguluyoruz” dedi. 

4- VERGİ DİLİMİNDE DÜZENLEME ELZEMDİR

Memur paketimizde yer alan en önemli başlıklardan Vergi dilimleri  konusunda da açıklamalarda bulunan Genel Başkan Önder Kahveci, “Bugüne kadar vergi dilimleri konusunda bir düzenleme yapılmasını gerektiğini ısrarla dile getirdik. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen değişiklikle asgari ücret kadar olan ücret kısımlarının gelir vergisinden muaf tutulmasının olumlu bir uygulama olduğunu, ancak vergi dilimlerinde memur maaşları ile orantılı bir artış yapılmadığı için yeni mağduriyetler oluştuğunu bu nedenle kamu çalışanlarının vergi konusunda büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu görüyoruz.  Vergi dilimlerinin mutlak surette ekonomik gerçeklere göre belirlenmeli ve kamu görevlileri açısından yeni bir düzenleme yapılmalıdır” dedi. 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.