Memur ve emeklilerin maaş alt sınırı ne kadar oldu?

Memur ve emeklilerin maaş alt sınırı ne kadar oldu?
Devlet memuru ve emeklilerinin maaşlarına 2020 yılı Temmuz ayından geçerli olarak %5,75 oranında artış yapıldı.

Yapılan maaş artışı, memur ve emeklilere ödenecek aylık maaşın alt sınır tutarını da yükseltmiş oldu.

En düşük Devlet memuru maaşı

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamındaki bir kadroda 14/2’den göreve yeni başlayan ilköğretim(ortaokul) mezunu, bekar (ya da evli olup eşi çalışan) ve çocuksuz memur, en düşük memur olarak kabul edilmektedir. Bu memura ödenen maaş da en düşük memur maaşı kabul edilmektedir.

Buna göre, 2020 yılının ikinci yarısındaki aylarda en düşük memur maaşı tutarı %15 gelir vergisi diliminde aylık net “3.632 TL” olarak ödenecek. Ancak, yılın son aylarında gelir vergisi diliminin %20 olmasının etkisiyle en düşük memur maaşının net miktarı “3.528 TL”ye düşecek.

En düşük maaş miktarı hesaplanırken; bireysel emeklilik sigortası ve sendika aidatı kesintisi ile toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi ve çalışılan kurumlardan kaynaklı ilave ödemeler dikkate alınmamıştır.

En düşük emekli maaşı

5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa tabi memur emeklilerine bağlanacak emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığının alt sınırı,14/2’nin kademe göstergesi ve 30 fiili hizmet yılı esas alınarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde bulunan tutar ise en düşük emekli maaşı kabul edilmektedir.

Buna göre, 2020 yılının ikinci yarısındaki aylarda memur emeklilerinin aylık maaş tutarı en az, “2.814 TL” olacak.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.