Memur ve işçiye yüzde 30 refah payı TBMM gündeminde

Memur ve işçiye yüzde 30 refah payı TBMM gündeminde
İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Meclis konuşmasında kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak zamma değindi! Koncuk Hükümete, yüzde 15’lik zammın üzerine yüzde 30’luk refah payı vermek zorundasınız dedi.

İYİ PARTİ GRUBU ADINA İSMAİL KONCUK (Adana) –Bakın, önümüzdeki ay itibarıyla çalışanlarımız, memurlarımız, işçilerimiz zamlı maaşlarını alacaklar. Temmuz ayı zammı verilmeden önce AK PARTİ’den birçok yetkili “Refah payı vereceğiz.” diye açıklama yaptı ama temmuz ayı geldiğinde bu sözler unutuldu, refah payı ödenmedi. Değerli milletvekilleri, şu anda beş aylık enflasyon yüzde 14,04; çalışanlara yüzde 6,59 oranında bir enflasyon farkı doğdu, yüzde 8 de toplu sözleşme zammını eklediğimizde şu an itibarıyla yüzde 15’lik bir zam meydanda ama yüzde 15’lik zam ev kirasını ödeyemeyen öğretmenlerin, diğer memurların ve işçilerin 2023 yılını rahat geçirmesini sağlar mı? Şöyle elinizi vicdanınıza bir koyun bakayım. Öğretmen ya, bas bas bağırıyor öğretmenler. Memurlar, sizin kurumunuzda çalışan Sosyal Güvenlik memurları Sayın Bakanım, bas bas bağırıyor, diyor ki: “Ben geçinemiyorum.” Yüzde 15, hadi aralıkta da yüzde 2 enflasyon  çıksın. Bu TÜİK’ten başka bir şey zaten beklemiyoruz, bu TÜİK’ten ne bekleyecek memurlar?

Yüzde 30 refah payı vermek zorundasınız.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Dolayısıyla devlet memurlarına, işçilere refah payı vermek zorundasınız, yüzde 30 refah payı vermek zorundasınız. Yüzde 15’lik zammın üzerine yüzde 30’luk refah payı vermek zorundasınız yani yüzde 50 civarında bir zam dahi emin olun, şu iki yılda memurların, işçilerin, diğer çalışanların kayıplarını karşılamayacaktır. Ne yapacaksınız 3.500 TL verdiğiniz emeklilerimize, asgari ücret seviyesinde bir zam verecek misiniz? Verecek misiniz? Asgari ücret konuşuluyor bugünlerde ama 3.500 TL’ye mahkûm ettiğiniz milyonlarca emeklilerimize zam yapacak mısınız?

Kamubiz.com ÖZEL HABER

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.