Memur Zammı Temmuzda Yüzde 40’ı Bulacak!

Memur Zammı Temmuzda Yüzde 40’ı Bulacak!
Memur zammı temmuz ayında yüzde 40 olduğunda maaşlar ne kadar olacak? Memur ve emekli maaş zammı büyük oranda belli oldu. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 5 aylık enflasyon oranı yüzde 35,64 oldu.

Milyonlarca emekli ve memur Temmuz ayında alacağı enflasyon farkını bekliyor. Mayıs ayı enflasyonu 24 yılın zirvesine yükselerek yıllık yüzde 73’ü aştı. 5 aylık enflasyon oranı ise yüzde 35,64 oldu. Böylece önümüzdeki ay enflasyon hiç artmamış bile olsa emeklinin alacağı zam yüzde 35,64 olarak netleşti. Haziran ayı enflasyonun açıklanmasıyla beraber bu oran netleşecek. 

ŞU ANDA FARK NE KADAR?

Memur ve emekliye her yıl ocak ve temmuz ayında geriye dönük gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam yapılıyor. Memur ve memur emeklisi ayrıca toplu sözleşme zammı da alıyor. 2021’de yapılan toplu sözleşme görüşmesine göre, memur ve emeklisine 2022’de yüzde 5+7, 2023’te yüzde 8+6 zam yapılacaktı. Fakat yılbaşında yüzde 2.5’lik ek düzeltmeyle ocak zammı yüzde 7.5 olarak belirlendi. Temmuzda ise yüzde 7 sözleşme zammı söz konusu olacak.

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon oranı, ilk 6 aylık yüzde 7.5’lik zammı ilk 5 ayda aşmış durumda ve fark şu anda yüzde 28.14. Yüzde 7’lik toplu sözleşme zammı bu farka eklendiğinde şimdiden olası maaş artışı yüzde 35.14’ü buluyor. Haziran enflasyonu yüzde 2-3 civarı gerçekleşirse zam daha da yükselecek ve yüzde 40’a ulaşabilecek.

TABAN MAAŞ ARTIŞI VAR MI?

SSK ve Bağkur emeklileri toplu sözleşme görüşmesi gerçekleştirmiyor ve sadece ocak-temmuzda 6’şar aylık dönemler itibarıyla maaş zammı alıyor. İlk 5 aylık rakamlarla zam yüzde 35.64’e ulaşmış durumda. Merkez Bankası beklenti anketi rakamlarından yola çıkarsak bu kesimin alacağı zam da yüzde 40’a dayanacak.

Tüm bunlara ilave olarak şu anda en düşük 2 bin 500 lira olan taban emekli maaşlarının da yapılacak düzenlemeyle yükseltilmesi gündemde. Böylece 1 milyon emeklinin maaşında yüzde 40’ın üzerinde artış olacağı hesaplanıyor.
dokuz8haber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum