Memura Ek Zam, Refah Payı ve Enflasyon Farkı Aylık Ödenmeli!

Memura Ek Zam, Refah Payı ve Enflasyon Farkı Aylık Ödenmeli!
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Türkiye Kamu-Sen olarak yoksulluğa mahkûm olmamak için çalışanlara ek zam, yüzde 3 refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi talebimizde ısrarcıyız.

Türkiye Kamu-Sen olarak yoksulluğa mahkûm olmamak için çalışanlara ek zam,  yüzde 3 refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi talebimizde ısrarcıyız.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlara da dikkat çeken Geylan, Türkiye Kamu-Sen’in Şubat 2022 fiyatlarına göre yaptığı araştırma sonuçlarına göre çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının 5.878,17 TL, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin 12.671,58 TL olarak hesaplandığını, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre 773,58 TL yani yüzde 6,5 oranında arttığını kaydetti. Akaryakıttan, gıda ve giyim ürünlerine, doğalgazdan, elektrik ve suya kadar tüm girdilere yüksek oranlarda yapılan zamların vatandaşın cebini deldiğini bildiren Geylan, “6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde memura verilen ve ekonomik gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan zam oranları eridi, yıllık zam oranını  aşan bir enflasyonla karşı karşıya kaldık. İşte tam da bu nedenle ek zam ve refah payı talebimiz çok önemlidir. Türkiye Kamu-Sen olarak yoksulluğa mahkûm olmamak için çalışanlara ek zam,  yüzde 3 refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi talebimizde ısrarcıyız. Aksi taktirde çalışanlar Temmuz’a kadar enflasyona ezdirilecek demektir. Aklı, fikri evinin geçiminde olan, ay sonunu getirmek için hesap yapan, aldığı ücretle ailesinin temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan çalışanlarla kamuda, okullarda, eğitim kurumlarında verim sağlayamazsınız. 

Öte yandan sendikamızın en önemli taleplerinden birisi de gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi ya da matrahın yükseltilmesidir. Çünkü, kamu çalışanlarının büyük bölümünün nisan ve mayıs ayından itibaren üst vergi dilimine geçmeye başlıyor. Bu nedenle çalışanların maaşı yılsonuna doğru düşüş gösteriyor. Oysa vergide esas olan çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Bu sistemle daha kamu çalışanları maaşları cebine koymadan devlete vergisini ödüyor. Dolayısıyla zaten kıt kanaat geçinen kamu çalışanlarının gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi kayıplarının azalmasını sağlayacaktır.” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum