Memura Enflasyon Farkı Aylık Ödensin! Maaşlar Erimesin!

Memura Enflasyon Farkı Aylık Ödensin! Maaşlar Erimesin!
Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşmede aldıkları zam oranı 6 aylık enflasyonun altında kalması halinde fark kadar enflasyon farkı ödeniyor. İki aylık enflasyon dahi 2022 maaş zammını şimdiden aldı götürdü.

Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşmede aldıkları zam oranı 6 aylık enflasyonun altında kalması halinde fark kadar enflasyon farkı ödeniyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubatta yıllık tüketici enflasyonu yüzde 54,44e yükseldi. Ocakta oran yüzde 48,69 idi.

Yüzde 4,81 gerçekleşen şubat ayı enflasyonu nedeniyle memurlar için şimdiden yüzde 8,94 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında açıklanacak rakamlarla beraber memurların alacağı enflasyon farkı da netleşecek.

Temmuz beklenmesin, enflasyon farkı aylık ödensin!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İki aylık enflasyon dahi 2022 maaş zammını şimdiden aldı götürdü.

Enflasyon farkının Temmuz’da ödenecek olması, sabit gelirlinin dört ay daha ekonomik sıkıntıya mahkum edilmesi demektir. Temmuz beklenmesin, enflasyon farkı aylık ödensin!"

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum