Memura ve emekliye Ocak'ta ek zam geliyor...

Memura ve emekliye Ocak'ta ek zam geliyor...
Memura ve emekliye Ocak'ta ek zam geliyor...

Memur ve emeklilerin Ocak 2023'te yüzde 8 toplu sözleşme zammına ek enflasyon farkı alması bekleniyor ancak bir de ek zam gündemde. Benzer bir artışta ek göstergeye gelecek. Ek göstergeye gelecek zammın ise 1.971 TL'yi bulması bekleniyor.

Öte yandan memur ve emeklilerin gözü Ocak ayında yapılacak zamda. Bilindiği üzere toplu sözleşme zammına ek enflasyon farkı verilecek.

Memura ve emekliye verilecek enflasyon farkıyla birlikte Ocak ayında maaşlara yüzde 15 civarında bir artış gelmesi bekleniyor.

Enflasyon verilerinin bu şekilde devam etmesi durumunda yüzde 15 enflasyon farkıyla birlikte zam memura ve emekliye yanısıtılacak ancak, enflasyon verilerinin bir de eksi çıkma ihtimali var.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Geçtiğimiz günlerde Bakan Nebati, enflasyonun düşmeye başlayacağını işaret etmişti. Eğer enflasyon düşük çıkarsa memurun alacağı zam oranı da düşecek.

Diğer bir zam ise ek gösterge ile alakalı. Ek göstergeler geçtiğimiz günlerde güncellenmiş emeklilerin maaşında büyük artık bekleniyordu.

Ek göstergeye gelecek zamla birlikte maaşlarda 2 bin türk lirasına yakın bir artış söz konusu olabilir.

İkramiyede ise durumun farklı olması bekleniyor. 30 yıllık hizmeti bulunan memura 63 bin 51 ile 71 bin 57 lira arasında ikramiye verilmesi bekleniyor.
Kamudanhaber

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.