Memurlar 2021 yılında ne kadar eş durumu yardımı alacak? İşte 2021 AGİ tutarları

Memurlar 2021 yılında ne kadar eş durumu yardımı alacak? İşte 2021 AGİ tutarları
2021 Asgari Geçim İndiriminin miktarları nasıl hesaplanıyor? Kamu çalışanlarının 2021 yılında eş durumuna göre yararlanacakları AGİ miktarları belli oldu. İşte bekar olanlara, evli olup eşi çalışıyor sayılanlara, evli olup eşi çalışmıyor sayılanlara ve evli olup eşi emekli olanlara uygulanacak indirim miktarları. İşte memurların eş durumuna göre Asgari Geçim İndiriminin miktarları.

EŞ DURUMU NEDENİYLE KİMLERE ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ UYGULANIYOR?

Çalışanların ücretlerinden kesilen gelir vergisinden düşülen Asgari Geçim İndiriminin miktarı, ilgili çalışanın eş ve çocuk durumuna göre değiştiğinden, eşin çalışıyor sayılıp sayılmama durumu da yararlanılan asgari geçim indirimini etkiliyor.

Takvim yılı başında geçerli olan brüt asgari ücret miktarına göre belirlenen Asgari Geçim İndirimi (AGİ) tutarları, asgari ücretin yıl içerisindeki değişiminden ise etkilenmemektedir.

Çalışanların aylık brüt ücretlerinden kesilecek gelir vergisinden indirilen tutar, ilgililerin eş ve çocuk durumuna göre değişiklik gösterdiğinden, eşin çalışıyor ya da çalışmıyor kabul edilme durumuna göre yapılacak indirimin miktarı da farklı olmaktadır. (bu yazımızda memurunyeri.com olarak bu yazımızda sadece eş durumuna değinilecektir)

AGİ bakımından kimler çalışmayan eş sayılıyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Asgari Geçim İndirimi uygulamalarına göre;

**Aktif ücretli olarak çalışan eş, çalışan eş statüsünde kabul edilmekte ve bu eş için asgari geçim indirimi uygulanmamaktadır.

**Bir kurumda ücretli olarak çalışan eş, çalışan eş statüsünde kabul edilmekte ve bu eş için asgari geçim indirimi uygulanmamaktadır.

**Emekli maaşı alan eş, çalışmayan eş olarak kabul edilmekte ve bu eş için asgari geçim indiriminden yararlanılabilmektedir.

-Serbest meslek yürüten (avukat, doktor gibi) eş, çalışmayan eş olarak kabul edilmekte ve bu eş için asgari geçim indiriminden yararlanılabilmektedir.

Eş durumuna göre 2021 yılında yararlanılacak AGİ miktarı

2021 yılında, çalışanlardan;

-Bekar olanlar hakkında 268,31 TL indirim uygulanacak. 

-Evli olup eşi çalışıyor sayılanlar hakkında 268,31 TL indirim uygulanacak.

-Evli olup eşi çalışmıyor sayılanlar hakkında 321,98 TL indirim uygulanacak.

-Evli olup eşi emekli olanlar hakkında 321,98 TL indirim uygulanacak.

Buna göre 2021 yılında, eşi çalışmıyor sayılan ücretlilerin aylık net geliri, AGİ’den kaynaklı olarak eşi çalışıyor sayılan emsallerine göre 53,66 TL daha fazla olacak.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum