Memurlar Enflasyona Karşı Ezdirilmemelidir

Memurlar Enflasyona Karşı Ezdirilmemelidir
Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram, 31.05.2022 tarihinde Uşak ve Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Yoğun katılımın olduğu ziyaretlerde üyelerimizle bir araya gelen Geylan, kamu çalışanlarının sorunlarını, çalışma hayatını ve gündemdeki başlıkları değerlendirdi.

Türk memur hareketi nice zorlukları nice sıkıntıları nice eziyetleri aşarak bugünlere geldi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in 30. kuruluş yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Geylan, “Geçmişi yaşamayanlar ya da geçmişte yaşanılanları bilmeyenler bugünün kıymetini anlayamaz. Zannederler ki hep büyüktük, her zaman yüz binlerce üyemiz vardı.  Hayır, bunların hiçbiri yoktu. Türk memur hareketi nice zorlukları, sıkıntıları, eziyetleri aşarak bugünlere geldi. Sendikamızın kuruluş yıllarında şube başkanlarımız sahaya indiğinde, ‘sendikada neymiş’ söylemleri ile karşılaşıyordu. Bugün ise Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen muhatap olduğu her kurum tarafından inanılmaz saygı görüyor. Bu saygı bizim kaşımız gözümüz için gösterilen bir saygı değildir. Bu teşkilatımızın itibarıdır” dedi.

Kamu çalışanı, işçi,   öğretmen ekonomik cenderenin arasına sıkışmış durumdadır.

Genel Başkan Talip Geylan artan enflasyona dikkat çekerek, kamu çalışanlarının ekonomik olarak cenderenin arasına sıkıştığını belirtti. Geylan, “Şu an ekonomik sıkıntı ile karşı karşıyayız. Öğretmenler, kamu çalışanları, işçiler, emekliler kısacası toplumun tüm kesimlerinin alım gücünde ciddi bir daralma söz konusudur.” diye konuştu. 

Ocak ayında alınan maaş zammının birkaç katı enflasyon farkı olduğunu kaydeden Genel Başkan Geylan, Temmuz ayında alınacak olan yüzde 7’lik zammın da kuş olup uçacağını söyledi.   

Altına imza atılan toplu sözleşme metnini eleştiren Genel Başkanı Geylan,  “Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemize devam ediyoruz. Ek zam, refah payı ve enflasyon farkının aylık ödenmesi taleplerimizde ısrarcıyız.” dedi.  

Hükümete çağrıda bulunmak istiyorum; refah payını vermediğin sürece gerçek anlamda zam yapmış olunmuyor.

Refah payı uygulamasının Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu dönemlerde aldığı bir kazanım olduğuna dikkat çeken Geylan, bu uygulamanın tekrar hayata geçirilmesini istedi. “Refah payı verilmediği müddetçe gerçek anlamada zam yapmış olmazsınız” diyen Geylan, enflasyon farkının verilmesinin sadece enflasyon oranında zam yapılması anlamına geldiğini, bunun da gerçek anlamda zam olmadığını söyledi. Geylan, kamu çalışanları ve emeklilerin artan milli gelirden payını alması için mutlaka yüzde 3 refah payı uygulaması verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kamu çalışanları ve emeklilerimizin enflasyon karşısında nefes alabilmesi için aylık olarak ödenmesi ısrarla talep ediyoruz.

Enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılmasının önemine dikkat çeken Geylan, “Kamu çalışanlarına yılda iki kez enflasyon farkı veriliyor. Bu kapsamda çalışanlar temmuzda enflasyon farkı alacak. Peki, Temmuz ayına kadar ne olacak? Hemen söyleyelim, kamu çalışanları temmuz ayına kadar enflasyona ezdirilecek! Bu nedenle kamu çalışanları ve emeklilerimizin enflasyon karşısında bir nebze de olsa nefes alabilmesi için enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi gereklidir.” diye konuştu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.