Memurlar, EYT düzenlemesinin dışında mı kalacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı açıkladı...

Memurlar, EYT düzenlemesinin dışında mı kalacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı açıkladı...
Memurlar EYT düzenlemesinden faydalanacak mı? Kamu çalışanları EYT düzenlemesinin dışında kalacak mı? EYT düzenlemesi için nefesler tutuldu fakat EYT ne zaman çıkacak konusunda tarih netlik kazanmadı. Peki,memurlar, EYT düzenlemesinin dışında mı kalacaklar? Uzman Karakaş cevapladı...

EYT için gözler hükümete çevrilmişken EYT ne zaman çıkacak sorusunun cevabı da netlik kazanmış değil. Milyonlarca EYT’li vatandaş 23 yıllık mağduriyetin son bulmasını bekliyor. Peki, memurlar EYT düzenlemesinin dışında mı kalacak? Konunun uzmanı İsa Karakaş iddialara cevap verdi.

EYT meselesinin çözümü için bu aralık ayı içinde Meclis’e gelmesi bekleniyor. Memurlar, EYT düzenlemesinde kapsam dışında tutulmalarından endişe ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş bugünkü Türkiye Gazetesi köşesinde bu meseleye cevap verdi.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? TARİH ÖNGÖRÜSÜ

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
İsa Karakaş, EYT düzenlemesinin ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda öngörüsünü de paylaştı. Karakaş, “2022 yılı merkezî bütçeden SGK bütçesine EYT için transfer yapılmadığından aralık ayı içerisinde TBMM’ye gelecek EYT kanun teklifi en erken 2023/Ocak ayında yürürlüğe girecektir. 2023/Ocak ayı içerisinde emeklilik başvurusunda bulunan EYT’liler 2023/Şubat ayında uzun süreden beri sabırsızlıkla bekledikleri emeklilik maaşlarına kavuşmuş olacaklardır.” dedi.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, “EYT ile ilgili çözüm sürecinin uzaması beraberinde maalesef yalan yanlış haber ve duyumların artmasına da neden olmaktadır.

MEMURLAR EYT DÜZENLEMESİNİN DIŞINDA MI KALACAK?
Gazetemize ve sosyal medya hesaplarıma gelen çok sayıda iletiden memur ve diğer kamu görevlisi okuyucularımız; EYT kapsamı dışında tutulmalarından endişe ettikleri, bakanlıkta yapılmakta olan düzenleme de kapsamda bulunup bulunmadıklarını sormaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Karakaş devamında şunları kaydetti:

“8 Eylül 1999 ve öncesinden beri çalışmakta olan ve çıkarılacak EYT düzenlemesinde şartları yerine getiren memur ve diğer kamu görevlilerinin EYT düzenlemesinden faydalanmamaları için hiçbir neden bulunmamaktadır. Zira böyle bir ayrım yapılması Anayasa’da dayanağını bulan eşitlik ilkesine de aykırı olacaktır. Kaldı ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve hükûmet yetkililerinden de memurların kapsam dışı kalacaklarına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Böyle bir ayrım yapılması hâlinde memur sendikaları da bu durumu asla kabul etmeyecektir. Diğer yandan şartları tutan memurların EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olması hâlinde gençlerimize de yeni istihdam imkânları açılacaktır… Netice olarak bütün okurlarımıza tavsiyemiz EYT konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve hükûmet yetkililerinden bir açıklama yapılmadıkça yalan yanlış dedikodu niteliğindeki haberlere inanmamalarını öneriyoruz.”

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.