Memurlar İçin Adil Bir Vergi Sistemi Hayata Geçirilmeli

Memurlar İçin Adil Bir Vergi Sistemi Hayata Geçirilmeli
Anadolu Eksen Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü, ülkemizdeki vergi sistemini değerlendirdiği basın açıklamasında ücretlilerden alınan vergilerde yeni düzenlemeler yapılmasını dile getirdi.

Anadolu – Sen Genel Başkanı Güçlü, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

 “Ülkemizde adil bir milli gelir dağılımının sağlanması için ilk atılacak adımların başında adil bir vergi sisteminin uygulanmaya konulması gelmektedir. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alan bir sistemin işler hale gelmesi adına ücretlilerin belini büken vergi gelir dilimlerinde acilen düzenlemeye gidilmelidir. Enflasyon rakamlarından kaynaklı olarak ücretlilere yüzde ellilere varan maaş zamlarının yapıldığı bir ortamda asgari ücret tutarı düşüldükten sonra alınan aylık maaş tutarlarının toplamı 32.000 TL’ye ulaşanlar yüzde on beş, 70.000 TL’ye ulaşanlar yüzde yirmilik vergi dilimine girmektedir. Yani maaşlara enflasyon farkı kaynaklı çift haneye varan yüzdelik zamlar yapılırken vergi gelir dilimlerinin sabit tutulması birçok kamu çalışanının yılın daha üçüncü ayında yüzde on beşlik beşinci ayında ise yüzde yirmilik vergi dilimine girmesi anlamına gelmekte bu ise maaşlarda yüksek oranda vergi kesintisi yapılmasına sebep olmaktadır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Kamu çalışanlarının ortalama aldığı aylık maaş açlık sınırının biraz üstünde ve yoksulluk sınırının altındadır. Böyle bir tabloda yılın hemen ilk yarısında ücretli çalışanların ağır bir vergi yükünün altına sokulması adil bir milli gelir dağılımının sağlanması için doğru değildir. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasında olduğu gibi vergi dilimlerinde 70.000 TL gelire ulaşınca yüzde on beş, 250.000 TL gelire ulaşınca yüzde yirmilik vergi oranı uygulamasına geçilmesi ücretli çalışanları bir nebzede olsa rahatlatacaktır. Bu adım ücretli çalışanlar açısından adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesi adına elzemdir.”   

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.