Memurlar ne kadar mali sorumluluk zammı ve puan alıyor?

Memurlar ne kadar mali sorumluluk zammı ve puan alıyor?
Memurlarından bazılarına her ay ödenen “mali sorumluluk zammı”nedir ve ne kadar ödenir? Hangi memurlar mali sorumluluk zammı almakta ve ilave olarak ne kadar zam puanı verilmektedir? 2020 yılının ilk yarısında memurların mali sorumluluk zam miktarı ne kadar oldu? İşte mali sorumluluk zammı 2020 yılı hesabı ve unvanlarına göre zam puanları...

Devlet memurlarından bazılarına her ay “mali sorumluluk zammı” adı altında yan ödeme de verilmektedir.

HANGİ MEMURLAR MALİ SORUMLULUK ÖDEMESİ ALIYOR?

657 sayılı Kanunda “Sayıştay'a hesap vermekle yükümlü olan saymanlarla vezne açığından sorumlu veznedarlara ödenen para” olarak tarif edilen mali sorumluluk zammının, hangi kadrolarda ve hangi görevlerde bulunanlara ödeneceği ile miktarına ilişkin puanlara ve ödeme usulüne ise Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Kararda yer verilmiştir.

Hesaplanması ve miktarı

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Kararda, memurların kadro (görev) unvanları itibariyle Mali Sorumluluk Zammı puanları belirlenmiştir.

İlgili memur hakkında geçerli olan mali sorumluluk zammı puanının, maaş ödemesine ilişkin dönemde geçerli olan yan ödeme katsayısı ile çarpımı ile Mali Sorumluluk Zammının aylık brüt miktarına ulaşılmaktadır. Bulunan brüt tutardan, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.

2020 yılının ilk yarısında yan ödeme katsayısı “0,046321” olduğundan, mali sorumluluk zammının her 100 puanının ilgili personelin aylık ücretine etkisi; Brüt:4,63 TL, “Net: 3,90 TL” olmaktadır (%15 gelir vergisi diliminde)

Öte yandan, Devlet memurlarının mali sorumluluk zammından en çok 1050 puan düzeyinde yararlanabiliyor olması ve 1050 puanın aylık net maaşa etkisinin de 2020 yılının ilk yarısında en çok “41 TL” olabilmesi karşısında, mali sorumluluk zammı ödemesinin Devlet memurları için anlamını yitirmiş bir ödeme olduğunu söylemek mümkün.

Mali sorumluluk zammı alan bazı memurlar ile zam puanları

Kadro (Görev) Unvanı            Mali Sorumluluk Zammı Puanı

*Veznedar        1050

*Gişe Memuru (köprülerde ve otoyollarda), Tahsildar    700

*Döner Sermaye Merkez Müdürü, Döner Sermaye İşletme Müdürü, Döner Sermaye Saymanı, Fon Saymanı, Sayman    400

*Ayniyat Saymanı, Muhasebeci, Döner Sermaye İşletmelerinde ve Fonlarda Sayman    375

*Ambar Memuru, Depo Memuru, Taşınır Kayıt Yetkilisi, Taşınır Mal Sorumlusu     575

*Belediyeler, İl Özel İdareleri Ve Bunlara Bağlı Kuruluşlar İle Mahalli İdare Birliklerinde;
    -Hesap İşleri Müdürü, Muhasebe Müdürü, Muhasebeci    400
    -İcra Memuru    250

 *Diyanet İşleri Başkanlığında;

  -Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletme Müdürü    400

  -Teberrukat Saymanı        275

*Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Ve Sahil Güvenlik Komutanlığında; Tahakkuk Memuru, Mal veya Hesap Sorumlusu ve Tahakkuk Uzmanı    250

*Orman Genel Müdürlüğünde;

  -Mutemet (maaş mutemedi hariç)    450                     

  -Sayman    500

 *Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünde; Muhasebe ve Mali İşler Müdürü        300

*Vakıflar Genel Müdürlüğünde; Saymanlık Müdürü        400

*Hazine ve Maliye Bakanlığında; Muhasebe Müdürü, Saymanlık Müdürü, Mal Müdürü, Sayman (kefalet sandığı) ve bunların yardımcılarından muhasebe yetkilisi olarak görevlendirilenler ile İcra Memurları    500

*Gelir İdaresi Başkanlığında; Vergi Dairesi Müdürü, Müdür (merkez, taşra) ve bunların yardımcılarından muhasebe yetkilisi olarak görevlendirilenler ile İcra Memurları    500
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum