Memurlara bir ek derece verilmesi teklif edildi

Memurlara bir ek derece verilmesi teklif edildi
Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi Meclise sunuldu. Teklif ile, 2005 tarihinden itibaren kamuda memur olarak göreve başlayan personele bir üst derece verilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi Hakkında Kanun Teklifimiz ve gerekçesi ekte sunulmuştur. Saygılarımızla arz ederiz. Ednan ARSLAN İzmir Milletvekili 

GEREKÇE 

Bu Kanun Teklifi ile: 657 sayılı Kanununa bir ek derece verilmesine yönelik yapılan düzenleme ile 2005 tarihinden sonra kamuda memur olarak göreve başlayan çalışanlara bir ek derece verilmesi önerilmektedir. Böylece, 2005 tarihinden önce kamuda çalışanlara verilen ek derece hakkından, 2005 yılı sonrası işe başlayan kamu görevlilerinin de yararlandırılması 

MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNE BİR DERECE VERİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1-14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 1'inci maddesi kapsamındaki kurumlarda çalışanlar ile özel kanunlarının ilgili hükümlerine bağlı olarak çalışan kamu personelinden 2/2/2005 tarihli ve 5289 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi Hakkında Kanun hükümlerinden yararlanmamış olanların emekli keseneklerine esas aylıkları bir defaya mahsus olmak üzere, öğrenim durumlarına bakılmaksızın bir üst derecenin aynı kademesine getirilir ve alt derecede bulunan kademede geçirilen süre üst derecedeki kademede geçmiş sayılır. 

Birinci fikra hükmü, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce emekli, adi malullük, vazife malullüğü aylığı ile dul ve yetim aylığı alanlar hakkında da uygulanır. 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum