Memurlara dini bayramlarda ve 1 Mayıs'da bir maaş ikramiye verilsin!

Memurlara dini bayramlarda ve 1 Mayıs'da bir maaş ikramiye verilsin!
Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonuna (Çalışan-Sen) bağlı Ofis – Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, tüm memurlara Dini Bayram Günlerinde ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramında birer maaş tutarında ikramiye ödenmesini istedi.

Memurlar, Hak, Adalet ve Eşitlik İstiyor! Memurlar da “İKRAMİYE” İstiyor…
Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında sert ifadeler kullandı ve söyle devam etti. Gül, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 4- “Kamu hizmetleri; memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçiler eliyle gördürülür” diyor. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 4.Maddesi kamu hizmetlerinin kimler tarafından görüldüğü açık ve net bir şekilde belirtilmiş iken, neden memur ile işçiler arasında üvey evlat ayrımı yapılmaktadır. Kamuda çalışan memurlar olarak bunu bir türlü anlayabilmiş değiliz. Aynı yerde, aynı işi yapan ve hatta temizlik kadrosunda işçi olarak işe alınıp masa başına oturtturulan, masalarda yan, yana çalışan işçi arkadaşlarımız, yılda 4 yarım, 2 kez de tam ikramiye olmak üzere yılda toplam 6 kez ikramiye alıyorlar, ama bunun yanında memura yılda bir kez bile ikramiye yok! Hani kamu hizmetlerini bu insanlar birlikte görmüyorlar mıydı? Devlet tıpkı bir aile içerisinde olduğu gibi evin reisidir. Ve evde bir baba nasıl ki kendi evlatları arasında ayrımcılık yapmıyorsa, devlette işveren olarak çalışanları arasında ayrım yapmamalıdır. Bu ülkede memura bir şeyler verileceği zaman, özellikle de maaş zammı artışlarında sıra kendilerine geldiğinde sürekli “kasada para” yok cümlelerinden sıkıldı. Bu ülkede ne hikmetse her şeye, herkese para da var, ikramiye de… Ama bir emeği ile geçinen memura gelince “kasada para yok” deniliyor. Yapılan bu uygulama hem eşitlik, hem hukuken, hem de adalet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Devletimizin kamuda çalışan işçilere ve memur emeklilerine ikramiye ödemesi çok güzel ve memnuniyet vericidir.

Ancak; bu sevincin de yarım kalmaması için, sadece işçi ve emekli memura değil, kamudaki tüm çalışanlara ve hatta kamudan emekli olan herkese ikramiye ödemesi yapması gerekmektedir. Madem kamu hizmetleri memur ve işçi eliyle birlikte görülüyor, her ikisine de eşit bir şekilde davranılması gerekmez mi? Çalışanlar arasında farklı uygulamalara gidilmesi halinde, haktan, adaletten ve eşitlikten bahsedilmesi söz konusu olabilir mi? Vicdanlar sızlar mı bilmiyorum ama Mübarek Ramazan ayı sonrasında bildiğiniz üzere Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Bayramlar şekersiz geçmez, bunu hepimiz biliyoruz. İşçi kardeşlerimiz kendilerine ödenen ikramiyeler ile çocuk ve çoluğuna şeker, üst, baş alırken, bunları alamayacak olan memur aileler bunun ezikliğini ve burukluğunu yaşayacaklardır. Çocuklarına ve eşlerine karşı bir mahcubiyet içerisinde olacaklardır. Ayrıca memur ile işçi arasında ayrım yapılmaya devam edildikçe, memur kendisini dışlanmış ve bir üvey evlat olarak görmeye devam edecektir. Bu durumda işyerlerinde isteksiz çalışma artacak ve başarı seviyesinin düşmesine sebep olacaktır. Şunu da açıkça belirtmeden geçemeyeceğim; kimse de bizi yanlış anlamasın! Memurların, işçi kardeşlerimizin aldıkları ikramiyelerinde gözü falan yok, Allah(cc) onlara daha çok versin. Lakin biri yer, biri bakar, kıyamet ondan kopar demiş atalarımız…” dedi.

Memurlar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramında İkramiye Bekliyor!
Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, yetkililere seslenerek cümlelerini şu şekilde sonlandırdı. Gül, “Buradan yetkililere sesleniyoruz; Memurlara 1 Mayıs’ı bayram etmek, memurun gerçekten o gününü bayram havasında geçirmesini istiyor ve bu konuda da gerçekten samimi iseniz, bu adaletsizliği az da olsa gidermek istiyorsanız, çalışanların yani memurların haklı taleplerine kulak verilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu nedenle kamudaki işçilere yılda 6 kez ödenen ikramiyenin yarısı kadar, yani yılda üç kez, dini bayram günlerinde ve 1 Mayıs emek ve dayanışma bayramında kurumlarda aynı yerde, aynı işi yapan, adaletsizliğe, haksızlığa uğrayan, üvey evlat muamelesi gören tüm memurlara da birer maaş tutarında ikramiye ödemesi yapılması gerekmektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle, emeği ile geçinenlerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Kutlu Olsun” dedi.  

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum