Memurlara ilave derece ve kademe kazandıran kadrolar hangileri?

Memurlara ilave derece ve kademe kazandıran kadrolar hangileri?
Devlet memuriyeti kapsamındaki kadrolardan bazılarına atanmak, memurlara ilave derece/kademe kazandırıyor.

Eğitim durumuna göre belirlenmiş olan memuriyete giriş dereceleri/kademeleri; görülen eğitimin türüne, görev alınan hizmet sınıfına ve görev alınan kadro unvanına göre de farklılık gösterebilmektedir.

Gördükleri eğitimin türüne, görev aldıkları hizmet sınıfına ve görev aldıkları kadro unvanına bağlı olarak bazı memurların memuriyet başlangıç seviyesi aynı eğitimi almış emsallerine göre daha ileride olabilmektedir.

Bu yazımızda, görev alınan hizmet sınıfı ve kadrolardan dolayı ilave derece/kademe kazanma hallerine değinilecek olup, eğitim türünden dolayı ilave derece/kademe kazanma hallerine ise değinilmeyecektir.

Memura ilave derece/kademe kazandıran kadrolar

**Orman Muhafaza Memuru, Orman Muhafaza Başmemuru, Gümrük Muhafaza Memuru, Gümrük Muhafaza Amiri unvanlı kadrolarda görev alanların eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 1 derece ilave edilir.

**Emniyet Hizmetleri Sınıfı kapsamındaki herhangi bir kadroda ilkokul, ortaokul ve dengi okul mezunu olarak görev alanların eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 2 derece ilave edilir.

**Emniyet Hizmetleri Sınıfı kapsamındaki herhangi bir kadroda lise ve dengi okul mezunu olarak görev alanların eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 1 derece ve 1 kademe ilave edilir.

**Emniyet Hizmetleri Sınıfı kapsamındaki herhangi bir kadroda yükseköğrenim mezunu olarak görev alanların eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 1 derece ilave edilir.

**Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamındaki herhangi bir kadroda görev alanlardan; jeolog, jeofizikçi, hidrojeolog, hidrolog, jeomorflog, kimyager, fizikçi, matematikçi, istatikçi, yöneylemci (harekat araştırmacısı), matematiksel iktisatçı (ekonometrici), Erkek Teknik Öğretmen Okulu mezunu, fen memuru, tekniker, yüksek tekniker, tütün ve müskirat eksperi, tarım alet ve makineleri uzmanlık yüksek okulu mezunu, benzeri fen bilimleri ve teknik bilimler lisansiyeri, şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek bölge plancısı, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Teknoloji Bölümü İş ve Teknik Anabilim Dalı mezunu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu mezunu, arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinin prehistorya, protohistorya ve önasya arkeolojisi, klasik arkeoloji anabilim dalları mezunu olanların eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 1 derece ilave edilir.

**657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/A-11 maddesi kapsamında sayılan veya bu maddeye atıf yapılan kariyer mesleklerde yardımcılık, adaylık, stajyerlik sonrası yeterlik sınavlarında başarı göstererek ilgili kariyer mesleklere atananlara ilave 1 derece verilir.  
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.