Memurların 2019 Yılı Sosyal Denge Tazminatı Tutarı ve İkramiye Miktarı Ne Kadar?

Memurların 2019 Yılı Sosyal Denge Tazminatı Tutarı ve İkramiye Miktarı Ne Kadar?
Memurların 2019 yılı sosyal denge tazminatı tutarı ve ikramiye miktarı ne kadar oldu? Sosyal denge tazminatı kimlere ödenir ve tutarı ne kadardır? Belediyelerde görev yapan kamu çalışanlarının 2019 yılı birinci yarısında sosyal denge tazminatı ve ikramiye tutarı ne kadar arttı?

Belediye çalışanlarına ne kadar sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemesi yapılacak? BELEDİYE PERSONELİNİN MAAŞ DIŞI AYLIK GELİRİ NE KADAR OLABİLİYOR? Belediyelerde görev yapan personele, aylık ücretlerinden ayrı olarak Sosyal Denge Tazminatı ve İkramiye ödemesi de yapılabiliyor.

Belediyelerden bazılarında çalışanlara aylık maaşlarından ayrı olarak her ay “Sosyal Denge Tazminatı” ve yılda iki defa “İkramiye” ödemesi yapılabiliyor.
 
Bu yazımızda, belediyelerde görev yapan personelin yararlanabileceği sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemelerine değinilecek olup, bunun dışında kalan ve bazı personelin yararlanabildiği diğer ilave ödemelerden ise söz edilmeyecektir. (Örneğin, zabıta ve itfaiye personelinin yararlanabildiği maktu fazla çalışma ücreti)

SOSYAL DENGE TAZMİNATI

Sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalanmış olan belediyeler ile bağlı kuruluşlarında görevli memur ve sözleşmeli(4/B) personel, sosyal denge tazminatından yararlanabiliyor. Sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalanmamış olan mahalli idarelerdeki personel ise bu tazminatı alamıyor.

Tazminatın aylık miktarı, ilgili dönemin toplu sözleşmesinde belirlenen tavanı geçmemek üzere, ilgili belediye ile bu yerde en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikası arasında yapılan sözleşmeyle belirleniyor.

4.Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine göre, sosyal denge tazminatı aylık tavan tutarı, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %100’ü kadar olabiliyor.

Buna göre, kapsamdaki belediyelerin personeline 2019 yılının ilk yarısında her ay en çok brüt “1.241 TL” tutarında sosyal denge tazminatı ödenebiliyor.

Bu ödemeden gelir ve damga vergisi kesintisi yapıldığından, 2019 yılının ilk yarısında; gelir vergisi oranı %15 uygulandığında net ödeme tutarı en çok "1.045 TL",  gelir vergisi oranı %20 uygulandığında ise net ödeme tutarı en çok "983 TL" oluyor.

İKRAMİYE

Belediyeler ile bağlı kuruluşlarının memurlarına, ilgili belediye encümenin takdiriyle yılda iki defa ikramiye ödenebiliyor.

a-) Büyükşehir belediyelerinde ikramiye: Büyükşehir belediyelerinde görevli memurların %10'una, her defasında 36.000 gösterge rakamının aylık maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktara kadar olmak üzere yılda iki defa ikramiye ödenebiliyor.

Buna göre, büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşları personeline 2019 yılının ilk altı ayında ikramiye ödenmesi durumunda, her bir ikramiyenin brüt miktarı “4.701 TL” olabiliyor.

Bu ödemeden gelir ve damga vergisi kesintisi yapıldığından, 2019 yılının ilk yarısında; gelir vergisi oranı %15 uygulandığında her bir ikramiyenin net tutarı en çok "3.961 TL",  gelir vergisi oranı %20 uygulandığında ise en çok "3.726 TL” oluyor.

b-) Diğer belediyelerde ikramiye: Büyükşehir belediyesi olmayan belediyelerde görevli memurların %10'una, her defasında 25.000 gösterge rakamının aylık maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktara kadar olmak üzere yılda iki defa ikramiye ödenebiliyor.

Buna göre, diğer belediyeler ve bağlı kuruluşları personeline 2019 yılının ilk altı ayında ikramiye ödenmesi durumunda, her bir ikramiyenin brüt miktarı “3.265 TL” olabiliyor.

Bu ödemeden gelir ve damga vergisi kesintisi yapıldığından, 2019 yılının ilk yarısında; gelir vergisi oranı %15 uygulandığında her bir ikramiyenin net tutarı en çok "2.750 TL",  gelir vergisi oranı %20 uygulandığında ise en çok "2.587” oluyor.

memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum