Memurların ek ödemeleri emekliliğe sayılsaydı, 3600 ek gösterge’ ye ihtiyaç yoktu!

Memurların ek ödemeleri emekliliğe sayılsaydı, 3600 ek gösterge’ ye ihtiyaç yoktu!
Dünkü Çalışma Bakanlığı bütçesi üzerine söz alana Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM genel kurulunda 3600 ek gösterge ve sözleşmli pesonel hakkında açıklamalarda bulundu. Yokuş konuşmasında, '..buradan uyarıyorum. Doğru yapmanız gereken bir şey vardı ama memurların ek ödemelerinin emekliliğe sayılması. Bunu yapabilseydiniz 3600’e ihtiyaç yoktu, kimse 3600 peşinde koşmazdı..' dedi.

FAHRETTİN YOKUŞ – Değerli milletvekilleri “3600 ek gösterge” diyor memura. Ya kardeşim, sayıyorlar “Şu, şu, şu gruplara…” Neden o gruplara? 4 milyon memura ek gösterge düzenlemesi yapmak zorundasınız, yapmazsanız adaletsizlik olur. Biz, burada teklif verdik. Hizmetlisinden, şube müdürüne kadar adaletli bir şekilde biz, burada kanun teklifi verdik ama kamuyu bilmeden, kamunun yapısını bilmeden “Herkese 3600 ek gösterge…” gibi bir algı yaparsanız altından kalkamazsınız. Yarın yapacağınız düzenleme çalışma barışını bozacaktır; buradan uyarıyorum. 

Memurların ek ödemelerinin emekliliğe sayılsın

Doğru yapmanız gereken bir şey vardı ama memurların ek ödemelerinin emekliliğe sayılması. Bunu yapabilseydiniz 3600’e ihtiyaç yoktu, kimse 3600 peşinde koşmazdı. Biz dersimize iyi çalıştık, bunu da size vereyim Sayın Bakanım, gerçi sendikalar vermiştir ama bunu da lütfen düşününüz. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum