Memurların yol harcırahlarında artış yapılması TBMM gündeminde

Memurların yol harcırahlarında artış yapılması TBMM gündeminde
2022 memur harcırahları ne kadar? Memurlara verilen yol harcırahlarının belirlenmesinde dikkate alınan akaryakıt, ulaşım, konaklama artış oranları dikkate alınarak mehil izinleri bitmeden yeniden güncellenmelidir.

Tayin olan kamu personelinin yol harcırahlarına zam yapılması Kayser Milletvekili Dursun Ataş tarafından şu şekilde dile getirildi.

DURSUN ATAŞ (Kayseri) – Asker, polis ve jandarma başta olmak üzere on binlerce devlet memurunun tayin dönemi başlamıştır. Tayin edilen personele ödenen yol harcırahlarının hesaplanmasında kullanılan gider kalemlerinin her birine son bir yılda yüzde 100’lerin üzerinde zamlar gelmiştir. Bugün verilen bu yol harcırahlarıyla taşınma giderlerinin yarısını bile karşılayamayan memurlarımız çözümü banka kredisinde arıyor, sürekli borçlanıyor.

Memurlara verilen yol harcırahlarının belirlenmesinde dikkate alınan akaryakıt, ulaşım, konaklama artış oranları dikkate alınarak mehil izinleri bitmeden yeniden güncellenmelidir. İktidar, devletin her kademesinde iş yükünü çeken memurlarımızı görmezden gelmeyi bırakmalı, onları rahatlatacak adımları bir an önce atmalıdır diyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum