Memurun Sendikal Özgürlüğü Yüzde 2 İle Satın Alınamaz

Memurun Sendikal Özgürlüğü Yüzde 2 İle Satın Alınamaz
Bağımsız sendikaların örgütlenmesini engelleyen bu kanun teklifi iktidarın anayasa ve demokratik toplum söylemiyle tamamen zıt vesayet döneminde bile görülmemiş anti demokratik bir düzenlemedir.

Eğer gerçekten bağımsız sendikaların önü açılmak isteniyor ve örgütlenmenin demokratik toplumların bir gereği olarak görülüyorlarsa bu düzenleme %2 nin üzerinde olan sendikalara üyeliğe özendirecek düzenlemeler değil de %2'nin altında kalmış sendikalara üyeliği özendirecek düzenlemelere imza atarak sağlanmalıdır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Şu unutulmamalı ki; Memur Sen, Kamu-Sen ve KESK bugünlere aynı eşit koşullarda mücadele hakkı veren düzenlemelerle geldiler. Diğer taraftan anayasa ile verilmiş olan bir hakkın kanunla sınırlandırılması anlamı taşıyor. Bu tasarıda imzası olan vekillerden ricamız lütfen neye imza attığınızın farkına varın. Bu tasarıyı hazırlayanları değil de bizleri de dinleyin.

Şayet teklif yasalaşırsa sendikal örgütlenmeye baraj teklifi yasalaşırsa durum tabloda belirtildiği gibi olacaktır. Toplamda 176 sendikayı 333137 üyesini saf dışı bırakılmış olacaktır. Sendikal örgütlenme birkaç sendikanın tekeline bırakılmış olacaktır. Bu durum çalışma bakanın kamuda sendikal örgütlenmeyi öven sözleriyle çelişecektir. Bu teklifin sahadaki karşılığı tepki ve nefretle karşılanmaktadır. Teklifi getiren vekilimiz muhtemelen eski bir sendikacı sahayı ve demokrasiyi düşünerek değil eski sendikasını düşünerek böyle bir girişimde bulunmuştur. Lütfen tablo iyi analiz edilsin.


Emir KAZAK
Liyakat-Sen Genel Başkanı

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.